A Színművészetiért tüntettek a kormány átalakítási terveit ellenzők

2020. június 21. 20:22

Vasárnap tüntettek a Színház- és Filmművészeti egyetem tervezett tulajdonosváltása ellen. A több száz résztvevő között ellenzéki politikusok is megjelentek.

2020. június 21. 20:22

A kormány tervei szerint alapítványi fenntartásba kerülhet Színház- és Filmművészeti Egyetem, kuratóriumát pedig a minisztérium nevezné ki.

Az intézkedés ellen vasárnap délután több száz fő demonstrált, akik három pontot fogalmaztak meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek:
1. A rektort továbbra is az Egyetem jelölje ki! Nevezzék ki az Egyetem által demokratikus úton megválasztott jelenlegi rektorjelöltet!
2. Kezdjenek érdemi tárgyalásba az Egyetemmel, ne hozzanak önkényes döntéseket!
3. Az alapítvány vezetőinek, azaz a kuratórium tagjainak kiválasztási jogát engedjék át az Egyetemnek!

A demonstráción felszólalt Hegedűs D. Géza, az egyetem oktatója, illetve megjelent többek közt Kerpel-Fronius Gábor momentumos politikus és Nagy Zsolt színművész is.

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemoda Buda
2020. június 22. 17:46
MIndenről lefetyelnek a fidesznyikek, csak a lényeget nem pedzik. Itt nem szakmai, tartalmi vita folyik - ááááá, dehogy ! Itt merőben hatalmi játszma folyik ! Vidnyánszknak kell a főiskola (is). Ha történetesen nem Ungvárról, hanem Kolozsvárról jött volna, már az övé is lenne ! Ekkora kulturális különbség van a két ország között ! Nálunk meg van vevő az eladható emberekre !
zolizolizoltan
2020. június 22. 12:41
Orbán most a magyar színművészetbe tenyerelt bele. A kisgömböc ezt is fel akarja falni, de van itt egy kis bökkenő. A világon, így Magyarországon is a zsidó kultúra uralja a színművészetet. Kádárnak is sok baja volt a színművészekkel, de segítette őt a ravasz és okos Aczél György. Orbánt Kásler segíti ebben. :)))))
Emmanuel Goldstein
2020. június 22. 11:00
Ezúttal eazt az alkotmányos előírást sikerült szemenköpnie Orbánéknak: "Magyarország biztosítja a tudományos kutatás és művészeti alkotás szabadságát, továbbá - a lehető legmagasabb szintű tudás megszerzése érdekében - a tanulás, valamint törvényben meghatározott keretek között a tanítás szabadságát." (Apaltörvény, X. cikk)
flesh ripper
2020. június 22. 10:39
Van itt egy mellékesen ide kívánkozó, nem mellékes megjegyzésem a korrupt és cinikus tanáraik által hergelt és kihasznált színészpalánták tüntijéről... Tudniillik, utólag láttam a demonstráción készült videót. Rettenetesen elszomorított és reménytelenséggel töltött el az a tény, amivel egyébként, tisztában voltam: a magyar színészinasok között, rengeteg a fizikailag degenerált, satnya, ronda, alkatilag csenevész, ferdeképű, egérarcú, ikszlábú, lőcslábú, pocakos, pépfejű, csőtestű, púpos, ványadt, elhízott, kancsal, androgün, gyengeelméjű kinézetű, anyukakedvence..., főként a "fiúk" között! Hol vannak a daliás, kisportolt, férfias, jóképű gyerekek? A valódi fiatal férfiak? Bizony, a magyar színészeket, az "alföldirobika-féle" giliszta-sablon szerint válogatják a pervertált, vén homokos tanárok. Ezért, a magyar filmekben, magyar színházakban az "amoroso" - a hősszerelmes, az akcióhős, a férfiú, olyan, amilyen: kajla, csökött, törpetermetű, patkányképű, vinnyogó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!