Orbán Viktor: A világjárvány idején is jól vizsgázik a visegrádi együttműködés

2020. május 03. 09:36

Levélben köszöntötte Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnököt és rajta keresztül Lengyelország valamennyi polgárát Orbán Viktor kormányfő a Lengyel Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából.

2020. május 03. 09:36

Lengyelországban május 3-án az 1791-ben ezen a napon elfogadott alkotmányról emlékeznek meg.

„A világjárvány súlyos kihívások elé állít mindannyiunkat, ezért a nemzeteink közötti szoros együttműködésre és szolidaritásra most különösképpen szükségünk van. Örömmel tölt el, hogy visegrádi együttműködésünk rendkívül jól vizsgázik ebben a nehéz időszakban is” – írta Orbán Viktor.

Kifejezte meggyőződését, hogy „közös munkánkkal hozzájárulhatunk Európa keresztény örökségének megőrzéséhez, a kontinens biztonságának és versenyképességének megerősítéséhez, valamint gazdaságaink újraindításához”. A magyar kormányfő bízik abban, hogy európai szinten is eredményesen tudnak fellépni a közös érdekekért, és „a képmutató európai vitákban mi, magyarok és lengyelek a jövőben is számíthatunk egymásra”.

„Mielőbbi személyes találkozásunkban bízva kívánok Önnek felelősségteljes munkájához sok sikert és jó egészséget” – zárta a lengyel miniszterelnöknek írt ünnepi levelét Orbán Viktor.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. május 03. 15:05
Jók vagyunk ,no...
legkisebbek közül
2020. május 03. 14:38
Azon európai országokat, amelyeket elsőként talált telibe a vírusfertőzés, ők húzták leginkább a rövidebbet. Akik már látták, hogy mekkora a baj s mit, hogyan tesznek mások s azok milyen következményeket okoznak, ők könnyebb helyzetből indultak. De ez önmagában még nem elegendő, mert ezen információkra még megfelelően építkezni is kell. Adott körülményeinkhez mérten szerencsére a magyarok többsége felelősen viselkedik, s a legtöbb kellő intézkedést magunk is gyorsan hoztuk meg illetve korrigáltuk a hibás irányokat. S azt, hogy magunk "még" így állunk, azt meg kell becsülni, de nem szabad kiengedni, átlépve a felelőtlenség oldalára. Köszönet minden érintetnek a felelős, emberi, tisztességes megnyilvánulásokért. S közben azon is el kell gondolkoznunk hogy ezen helyzet tartogat-e, hordoz-e az emberiség számára jelzéseket.
zakar zoltán béla
2020. május 03. 13:52
MIMM
Pelso j.
2020. május 03. 13:51
Ha egy ilyen szervezetet belülről öndícsérnek, az egyértelműen jelzi annak mihaszna gittegylet mivoltát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!