Megnyitották az első budapesti rovarhotelt

2020. május 09. 22:07

Cél a fővárosi ökoszisztéma fenntartása.

2020. május 09. 22:07

A Nehru parkban helyezték el az első budapesti rovarhotelt, tájékoztatott Zakar András, a Főkert vezérigazgatója. Ahogy a Főkert oldalán írják:

„1. A rovarhotelek biztosítják az optimális körülményeket a biodiverzitás szempontjából hasznos pollinátorok, vagyis a beporzást segítő rovarok számára;
2. A pollinátorok jelenléte növeli a természetes és a haszon virágos növények beporzását;
3. Ezáltal elősegíti a természetes ökoszisztéma fenntartását, amelynek hatására nő a biodiverzitás és vele együtt a pollinátorfajok sokfélesége is.
4. További előny, hogy a rovarok természetes közegükben maradhatnak és nem szorulnak ki a lakóházak réseibe.” 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. május 10. 13:59
Érdemes megnézni a "zöld" Karácsony mit tett Zugló egyik legértékesebb zöldterületével. Ezt érdemes összehasonlítani Tarlós faültetési programjával. Ennyit a "zöld" Karácsony mítoszáról.
duzur
2020. május 10. 11:26
Az ilyen, egyre fontosabb, mindnyájunk érdekében. Hogy a jövöben, mennyire lesznek a rovarok az emberi táplálkozás egyik alaposzlopa, vagy inkább az algák, vagy mindakettö, az majd még kiderül.
u.cserkész
2020. május 10. 11:13
Darázs garázsnak jó lesz. Beszéltem a bodobácsokkal, meg a hangyákkal, nekik nem kell.:-)
pot_ember
2020. május 10. 10:58
A budapesti választók biztos rovarhoteleket akartak, ez volt minden vágyuk. A rovarok meg örömmel fognak beköltözni a számukra készített hotelekbe, a házak réseiből. És kinek jó ez a baromság? Annak aki a "rovarhotelokat" gyártja? (biztos nem volt már több tanácsadói hely pedig még valaki tartotta a markát)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!