Beleállt a fővárosi vezetésbe a leváltott főkertész

2024. augusztus 16. 17:30

Zakar András egy Facebook-bejegyzésben szállt bele a főváros vezetésébe, szerinte a háttérben már régen eldőlt, ki legyen a Főkert új vezetője.

2024. augusztus 16. 17:30

Nyitókép: Facebook

Bírálta a budapesti városvezetést Zakar András korábbi főkertész, akit Karácsony Gergely főpolgármester még június végén menesztett. A korábbi főkertész Facebook-bejegyzésében kiemelte: 

Az átláthatóságot zászlaján hirdető városvezetés nem írt ki pályázatot a Főkert vezetésére. Hiába, hogy ma már nem egy önálló cégjogi formában működő cég, hiszen a spórolás jegyében megszületett BKM-en belül teljes felelősséggel és jogkörrel felkent divízióként működik.

„Közel három hét hallgatás után egy közlemény formájában ismertette ma a BKM a Főkert új főigazgatójának kinevezését” – mutatott rá Zakar. Szerinte három hete már eldőlt, kivel folytatja a Főváros zöld feladatainak folytatását. 

Sikerült testközelből megismerni a politika mocsarát. Kígyót, békát szórjunk rá. Innen is köszönöm a több száz megkeresést és biztatást, amit kaptam. Sosem felejtem, hogy ismeretlenül is mennyien bíztak bennem és követték munkámat a Főkertnél”

– írja bejegyzésében a korábbi főkertész. 

Zakar András leváltása állítólag még a szakmai körökben is nagy megrökönyödést keltett, és a Fővárosi Önkormányzat állítólag teljes hírzárlatot rendelt el az elbocsátással kapcsolatban. 

Minden jel arra mutatott, hogy Zakarral teljesen elégedett volt a városvezetés, amit többek közt az is jelez, hogy a menesztése másnapján Karácsony Gergely főpolgármester a Főkert munkáját és a vadvirágos budapesti réteket dicsérte a Facebook-oldalán – emlékeztetett az Index.

A Főkert volt vezetőjét állítólag színlelt okkal hívatták be a Budapesti Közművekbe, majd miután közölték vele az elbocsátását, még a saját irodájába sem mehetett vissza.

Főigazgatóként Dezsényi Péter vezeti a Főkert Kertészeti Divízióját 2024 október elsejétől. Bardóczi Sándor főtájépítész Facebook-posztjából kiderül: Dezsényi Pétert ő ajánlotta a pozícióra, aki szerinte „egy olyan, a piacon sokszorosan bizonyított kertész vállalkozó, akinek egy biztos, és számára nagyobb jövedelmet biztosító cégvezetésről, sőt magáról a cégről kellett ahhoz lemondania, hogy cserébe kapjon egy gyakran nemtelen támadásokkal járó közfeladatot, ami viszont az ő kertészmérnöki szakmájának a legmagasabb csúcsa.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lehigh
2024. augusztus 16. 23:08
The MAN megmondja hogy ki fog lenni a kovetkezo kertesz. Tiszasok most szavaznak .
backsplash
2024. augusztus 16. 21:06
Mi értelme van két hónapra kinevezni valakit, ha nem az, hogy gyorsan kipattintanak onnan is egy kis pénzt, amíg lehet. A Gyurcsány bandának befellegzett, októberben az új testület felállása után az összes moslékkoalás gecit kibasszák a fővárosi cégekből.
Bitrex®
2024. augusztus 16. 19:36 Szerkesztve
Egymás után száradnak ki a néhány éve ültetett fák Zuglóban, mert nem öntözik őket. Egy helyi lakos vödörben hordja a vizet a lakásából, hogy legalább néhány megmaradjon az ő háza előtt. Mennyibe kerülne egy lajtoskocsi legalább hetente egyszer Horváth Csacsiéknak?
Bulldog Orange
2024. augusztus 16. 19:18
Bardóczi is hülye a szakmájához, meg az emberei is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!