Mi történik Magyarországon?

2020. április 01. 07:55

Az új törvény felhatalmazza a kormányt, hogy további intézkedéseket tegyen a lakosság védelmére.

2020. április 01. 07:55
Francesco Giubilei

„Sokáig és keményen gondolkodtam, mielőtt megírtam ezt a cikket arról, hogy mi folyik manapság Magyarországon, a magyar kormánytól és az ellenzéki médiától is kaptam információt, és olvastam a a legtöbb olasz újság által közzétett hírt is elolvastam, hogy objektív állásponthoz tartsam magam a magyar kormány által jóváhagyott intézkedésről. Megpróbálok a tényekre korlátozódni, hogy kommentáljam a »koronavírus-törvényt.«, amelyet a magyar parlament kétharmados többséggel jóváhagyott. Ahogyan Kovács Zoltán, nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár fogalmazott: »az új törvény meghosszabbítja a rendkívüli helyzetet, és felhatalmazza a kormányt, hogy további rendkívüli intézkedéseket tegyen a lakosság védelmére, a koronavírus elterjedése ellen.«. A törvény a Parlament azon szándékával született, hogy lehetővé tegye »a kormány számára a sürgősségi intézkedések megtételét a COVID-19 emberi járványának megelőzése és az azokra való reagálás érdekében.”

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. április 01. 12:07
Megpróbálok a tényekre korlátozódni, " hát Giubilei, akkor javaslom Majtényi elvtársat... "...Az elmúlt egy hétben több, Angliából és Németországból érkező stáb kért tőlem útbaigazítást, akik a médiatörvény miatt érkeztek" - mondta egy szabadúszó tudósító. Az érdeklődőknek azt tanácsolta, hogy ne a kormányzatot keressék meg kérdéseikkel, hanem másokhoz, például a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezethez vagy Majtényi Lászlóhoz, az ORTT volt elnökéhez forduljanak, ami szintén BEFOLYÁSOLHATJA a kormánypolitikáról megjelenő tudósítások hangvételét...." Bizony befolyásolhatja, ahogy például a svéd Kobra műsornak fecsegő Heller, Alföldi stb. tette.
zakar zoltán béla
2020. április 01. 09:44
Se több!
zsoltkom2
2020. április 01. 09:40
"Az új törvény felhatalmazza a kormányt, hogy további intézkedéseket tegyen a lakosság védelmére." Csak mondják. És azt, hogy élj, de jog nélkül. Robotolj! Ne gondolkozz! És a haza fényre derül. "Ne ily halált, ne ily harcot adjon Isten a magyarnak! Elég soká volt élete játék mások kezeibe': ne legyen már többet játék! Legyen eztán a magáé! Harcolja meg, ha van harca, igazságát föl ne adja, mert a föladott igazság a világ testén sebet vág."
Ide Buda
2020. április 01. 09:31
TECHNIKAI ÜZENET A MANDINAK: Nem minden olvasó beszél minden nyelven. Ezért érdemes lenne az idegen nyelvű írásokat teljes terjedelmükben lefordítani magyarra, nem csak idézni belőlük. (A magam részéről mindig jókat szórakozom a google és a facebook fordítóján, de azért nem szeretnék ez alapján hozzászólni egy cikkhez.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!