Al Pacino 80

2020. április 25. 16:34

Nyolcvanéves az olasz származású hollywoodi sztár.

2020. április 25. 16:34

Al Pacino (New York, 1940. április 25.) Oscar-díjas és többszörös Golden Globe-díjas amerikai színész, a filmtörténet egyik meghatározó színészegyénisége. A New York-i Bronxban született, szülei szicíliaiak, anyai ágon Corleonéból származik a család.

Pacino tizenéves korától színész akart lenni, hamar bejutott a Broadway-re, majd pedig filmekben kezdett szerepelni. Francis Ford Coppola nagy viták árán fogadtatta el a Paramount Pictures vezetőivel, hogy ő játssza A Keresztapa egyik főszerepét - a többi filmtörténelem.

Al Pacino a hetvenes évektől folyamatosan a filmvásznon látható. A Keresztapán túl a Serpico, a Kánikulai délután, A sebhelyesarcú, a Szemtől szemben és Az ördög ügyvédje című filmekben is emlékezetest alakított. Tavaly QuentinTarantino Volt egyszer egy Hollywood és Martin Scorsese Az Ír c. filmjében is szerepelt.

Oscar-díját az Egy asszony illata című 1992-es filmjéért kapta, amiben egy vak ezredest alakított. 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2020. április 27. 20:32
Nagyon nem szeretem Végvári szinkronját, természetellenessé teszi.
csehov
2020. április 26. 20:08
(Nekem) "Az ördög ügyvédje" a legzseniálisabb filmje, a felejthetetlen Végvári Tamás szinkronjával.
Sulammit
2020. április 26. 17:07
Isten éltesse még jó pár filmet kívánok neki. A Keresztapa, A velencei kalmár, A törvény gyilkosa amiket láttam és tetszett. A nő illata viszont nem. Nagyon jó színész.
kelekazi
2020. április 26. 14:29
Scarecrow ( Madárijesztő) Egy méltatlanul elfeledett filmje Gene Hackman-nel. Két zseni egy hetvenes évek elején játszódó amerikai road movie-ban. Ínyenceknek kihagyhatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!