Lélegeztetőgépeket gyártana a Ferrari

2020. március 20. 19:38

Angliában a Mercedes és a Williams is segítene a gépek vagy alkatrészeik gyártásával.

2020. március 20. 19:38

Lélegeztető-készülékeket, vagy az ehhez szükséges eszközöket készítenének a Ferrari, a McLaren, a Red Bull Racing és más Forma-1-es istállók gyáraiban – írja az Index. A F1-szezon legalább júniusig nem kezdődik el, így a csapatok szabad kapacitásukat a koronavírus-járvány elleni küzdelemre fordítanák.

Olaszországban a Ferrari és az anyacég FIAT tárgyal a kormánnyal, hogyan tehetnék a leghasznosabbá magukat a betegség elleni küzdelemben. Angliában a már említettek mellett a Mercedes és a Williams is segítene a gépek vagy alkatrészeik gyártásával – teszik hozzá.

Olaszország a koronavírus európai gócpontja, már több mint 3000-en haltak meg, de Nagy-Britanniában is napról napra nő a megbetegedések és a halálozások száma, úgy tudni, még 20 ezer lélegeztetőgépre lenne szükség. Az idei első hat Forma-1-es futamot törölték vagy későbbre halasztották, és kérdéses, hogy a hetediken, június elején, Bakuban el tudják-e kezdeni az idényt – írja a portál.

Hozzáteszi: a FIA úgy gondolkodik, hogy ha az augusztusi nyári szünetet törlik, sok versenyt be tudnak pótolni, ezért a nyári kötelező kéthetes F1-es gyárbezárást március-áprilisra hozta át, ebben az időszakban kell teljesen leállniuk a csapatoknak. A vírusban szükséges eszközöket viszont valószínűleg szabadon gyárthatnák a korlátozó periódus alatt is.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. március 21. 18:26
Akkor a hazai ellenzék szponzorálni fogja. Az új F1-es Ferrarin remekül mutat majd az MSZP-s szegfű, a szivárvány színű DK-, illetve a lila MOMO-matrica! :-)
lutra
2020. március 21. 09:35
"A vírusban szükséges eszközök" - ezek micsodák?! Korunk "újságírói" nem állnak hivatásuk magaslatain...
szodabár
2020. március 21. 07:17
lehet hogy gyártana, csak munkás nem lesz hozzá
balsors
2020. március 21. 07:11
"A vírusban szükséges eszközöket viszont valószínűleg szabadon gyárthatnák" Jól meg lett fogalmazva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!