Elismerte bűnösségét az új-zélandi fegyveres

2020. március 26. 08:25

A 29 éves Tarrant bűnösnek vallotta magát 51 gyilkosság, 40 gyilkossági kísérlet és terrorizmus vádjában.

2020. március 26. 08:25

A férfi, aki Új-Zéland modern történeténetének legrosszabb atrocitását követte el, amikor 51 hívő életét vette el, két Christchurch-mecsetben, váratlanul minden vádpontban bűnösnek vallotta magát. Az egy évvel ezelőtti, mecsetben imádkozókat célzó támadások megdöbbentették a nemzetet, és olyan új törvényeket eredményeztek, amelyek betiltják a félautomata fegyverek leghalálosabb fajtáit. De az eset globális változásokat is kiváltott szociális média protokolljaiban, miután a fegyveres élőben közvetítette támadását Facebookon, ahol több százezer ember látott – írja az Euronews.

Az ügy hirtelen fordulata a túlélőket és rokonokat egyaránt meglepte, és megkönnyebbülést hozott Új-Zéland szerte. Sokak attól tartottak, hogy az ausztrál fehér felsőbbrendűségi Brenton Harrison Tarrant megpróbálja majd a tárgyalást platformként felhasználni nézetei előmozdítására, melyeket még egy 74 oldalas kiáltványban vázolt fel és tett közzé online, röviddel a támadások előtt.

A 29 éves Tarrant bűnösnek vallotta magát 51 gyilkosság, 40 gyilkossági kísérlet és terrorizmus vádjában. Korábban azt állította, hogy egyik vádpontban sem bűnös, és tárgyalásának tervezett időpontja június volt. Tarrant az első olyan személy, akit Új-Zélandon terrorizmus miatt bűnösnek találtak, az Egyesült Államokban 2001. szeptember 11-én elfogadott törvények alapján.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. március 26. 09:22
De az eset globális változásokat is kiváltott szociális média protokolljaiban, miután a fegyveres élőben közvetítette támadását Facebookon, ahol több százezer ember látott - írja az Euronews. Rosszul írja az eurónyúz. Vagy: ahol több százezer ember látta. Vagy: amit több százezer ember látott.
Bástyaelvtárs
2020. március 26. 09:13
Remélem élete végéig sitten fog rohadni a náci állatja !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!