Egyenlőbb és biztonságosabb Magyarországot kívánunk nőnap alkalmából

2020. március 08. 09:44

Hat lesújtó adat a magyar nők helyzetéről.

2020. március 08. 09:44
Magyar Liberális Párt

„Nőnap alkalmából azt kívánjuk, hogy Magyarország következő kormánya érdemi javulást érjen el azokban a szomorú statisztikákban és számokban, amely az Orbán-kabinet macsó politikájának az eredménye:
 
1.     Az Fidesz-kormányban 12 férfira összesen 2 nő jut.
2.     A Orbán-kormány családügyi kabinetjében mindössze egyetlen nővel szemben hat férfi van. Az egyetlen nőre a titkári feladatokat osztották.
3.     A magyar parlamentben a nők aránya alig több, mint 10 százalék.
4.     A Világgazdasági Fórum jelentése szerint nálunk a második legnagyobb a férfiak és a nők közötti egyenlőtlenség a kelet-európai és közép-ázsiai régióban. Magyarországnál csak Tádzsikisztánban rosszabb a nők helyzete.
5.     Magyarországon a hiányos törvényi védelem következtében minden héten meghal egy nő bántalmazás miatt.
6.     Egy magyar nő egy magyar férfinél 10 százalékkal kevesebb fizetést kap ugyanazért a munkáért. Ezt úgyis lefordíthatnánk, hogy több mint egy hónapot ingyen dolgoznak a nők a munkahelyükön.

A Liberálisok azért küzdenek a nők jogaiért, mert az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elve minden nőt megillet. Ennek megfelelően kell szervezni a társadalmat és az intézményrendszereket. A következő generációk akkor lesznek boldogok, ha édesanyáik is azok. Ehhez a jogegyenlőség csak a nulladik feltétel.”

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2020. március 09. 03:53
"3. A magyar parlamentben a nők aránya alig több, mint 10 százalék." ""Elnézve a hasrafekvést meg az ajtónakfutást a 10 % is nagyon sok.
Kanmacska
2020. március 08. 20:00
Anyátok valagát!
makapaka2
2020. március 08. 16:20
Igazán lesújtó helyzetben az SZDSZ és MSZP közös kormányzása alatt voltak a nők.
ellenforradalmár
2020. március 08. 12:56
"Egy magyar nő egy magyar férfinél 10 százalékkal kevesebb fizetést kap ugyanazért a munkáért." Ranschburg Jenő szerint (ma ezért a kijelentéséért felakasztanák): A férfi és a nő agya/agyműködése/gondolkozása között az a lényeges különbség, hogy amíg a férfi még otthon is a benti munkájával van elfoglalva, addig a nőt a munkahelyén is az otthoni gondok foglalkoztatják...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!