Ilyenek most Vuhan utcái

2020. február 07. 10:02

Két Vuhanban tanuló pakisztáni diáklány mutatja be az Al Jazeera videójában a korona vírus epicentrumát.

2020. február 07. 10:02

Saher és Mehar egyetemi hallgatók és testvérek, akik az immáron globálissá nőtt vírus kirobbanása előtt érkeztek, az akkor még elsősorban pezsgő egyetemi életéről is ismert Vuhanba, amely 11 millió embernek adott otthont még az év elején. Az Al-Dzsazírán is közölt vlogukban a lányok elmennek reggeliért, bevásárolnak, elnéznek egy gyógyszertárba, sőt még megmutatják a főutcáját is az elnéptelenedett nagyvárosnak.

Közvetlenül a koronavírus kirobbanását követően Vuhan el lett vágva teljesen a külvilágtól. Mint a videóból kiderül, a tömegközlekedés teljesen leállt a városban, ráadásul egyes városnegyedek – így például a „keleti kapun túli területek” – hermetikusan el lettek vágva. Oda még a hatóságok sem lépnek be. Míg a videó főszereplői rendkívül nyugodtnak tűnnek, sok nemzetközi diák kérte a vírus kirobbanása óta anyaországaik segítségét, hogy elhagyhassák Vuhant. Számos ország tett eleget kéréseiknek, így például Japán és Franciaország is evakuálta állampolgárait a térségből.

Mint a videóból kiderül ugyanakkor, az élet nem állt le teljesen: egyes boltok a mai napig nyitva vannak, a posta továbbra is működik, az emberek pedig szabadidejükben akár még maszk nélkül is kimerészkednek az utcákra. A vuhani hatóságok ezzel szemben továbbra is azt kérik a lakosoktól, hogy igyekezzenek otthon maradni, míg le nem győzik a halálos vírusjárványt.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. február 08. 22:08
"Ilyenek most Vuhan utcái" M1: Azért nincsenek az utcákon, mert ássák az alagutakat, hogy Magyarországra migrálhassanak.
kisgul
2020. február 07. 17:00
Legalább kicsi a szálló por koncentrátum a levegőben. Minden rosszban van valami jó. Ősi dakota mondás!
kamasuka
2020. február 07. 15:40
Az Aljazeera azért ott virít ...
jolly77
2020. február 07. 12:39
Orbán és Matolcsy álma..... éppen felemelkedik a kelet!! /okádás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!