A palesztin-izraeli konfliktusról forgat Spielberg

2020. február 19. 20:34

Két apáról szól majd.

2020. február 19. 20:34

Filmre viszi Steven Spielberg cége Colum McCann Apeirogon című könyvét – írja a Neokohn. A regény egy izraeli és egy palesztin apáról szól, akik elveszítették lányaikat, a fájdalmukat pedig az aktivizmus szolgálatába állítják. 

A New York Times szerint az Apeirogon az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó könyv, ami 2020-ban jelenik meg. Spielberg „mindig is kockázatos történeteket készített, fontos morális dilemmák foglalkoztatták, és napjaink problémáinak gyökeréig próbál leásni” – teszi hozzá a szerző.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. február 20. 20:20
Zsigmond Vilmos együtt dolgozott Steven Spielberggel az 1977-ben készült Harmadik típusú találkozások című produkcióban. 1978-ban Zsigmond elnyerte vele a legjobb operatőri munkáért járó Oscar-díjat. Ezután már nem dolgoztak együtt. Egyes feltételezések szerint azért, mert a gálán Zsigmond nem mondott köszönetet Spielbergnek, az ottani stábnak, hanem itthoni tanárainak, egykori munkatársainak tulajdonította sikerét.
libsimentes_övezet
2020. február 20. 10:26
"Spielberg "mindig is kockázatos történeteket készített, fontos morális dilemmák foglalkoztatták, és napjaink problémáinak gyökeréig próbál leásni"" A fénykorukat megsüvegelem fantasztikusak voltak. De napjainkban Spielberg és John Williams neve garantálja az igénytelenséget. Jobban érdekelne az ortodox - cionista ellentétre épülő film. Ki miben hisz mi a motivációja. De ha annyira a napjaink próblémáihoz próbálna leásni akkor elég lenne a cionista , szabadkőműves témát feltárnia. Persze ez esélyten.
flesh ripper
2020. február 20. 07:05
Hír 2220-ban: Rudi Brummenberg, Oscar-díjas hollywoodi rendező, filmet forgat az izraeli-paleszin konfliktusról. A téma: Ali Mehmet, az utolsó palesztin mohikán a Golan-fennsíkon, szerelmes lesz Szulamitbe, a főrabbi egyetlen lányába és frigyükből gendersemleges kétfejű gyermekük születik, akit jelölnek a Nobel-díjra.
szeekely
2020. február 20. 03:08
A New York Times kisse fanyalog az ir szerzo torteneten. A regeny szerkezetet az Ezeregy Ejszaka Legszebb Meseihez hasonlitja, ami igazi kozel-keleti vilagirodalmi csemege a multbol. https://www.nytimes.com/2020/02/19/books/review-apeirogon-colum-mccann.html Mindenesetre a sztory emberszabasu. Az izraeli zsido es a palesztin arab egyarant eletuk legfajdalmasabb veszteseget szenvedik el lanyaik ertelmetlen halalaban. Osszefognak a gyilkos eroszak ellen, ami megkeseriti a terseg hetkoznapjait. Kell-e ennel szebb uzenet. Binjamen Nyetanyahu es szurrogat klonjai szerte a vilagban a fogukat csikorgatjak... Ez jo jel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!