Felsülnek a radikális feministák

2020. január 15. 08:55

Az egyezmény egyoldalú megközelítésmódját a tudományos eredmények sem támasztják alá.

2020. január 15. 08:55
ifj. Lomnici Zoltán

„Bár az egyezmény leszögezi, hogy a saját hatáskörben nők védelmére hozott intézkedések nem számítanak diszkriminációnak, számos ponton a fiúkat és a férfiakat (egyértelműen hátrányosan) megkülönböztető kitételeket is tartalmaz, ami éppenséggel ellentétes az emberi jogokkal: így sérti a jogegyenlőséghez és az egyenlő bánásmódhoz fűződő alapvető jogokat.

Az egyezmény egyoldalú megközelítésmódját a tudományos eredmények sem támasztják alá. Az Országos Kriminológiai Intézet egyik kutatása például nyilvánvalóvá teszi és számszerű tényadatokkal illusztrálja azt, hogy a családon belül elkövetett emberölések áldozatainak túlnyomó többsége (61 százaléka) férfi; igaz, ez a kutatás nemcsak a párkapcsolatban vagy házasságban élő emberek közötti erőszakot, hanem a más rokonok közötti erőszakot is családon belüli erőszaknak tekinti.”

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
prokerac
2020. január 18. 13:55
M︆︆︆︆o︆o︆X︆i︆︆︆.︆n︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
dingnewsve
2020. január 18. 08:33
M︆︆︆︆︆o︆︆︆o︆X︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
persthutic
2020. január 18. 03:31
M︆︆︆o︆︆︆o︆︆X︆︆︆i︆.︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Zokni
2020. január 17. 16:22
"...Az Országos Kriminológiai Intézet egyik kutatása például nyilvánvalóvá teszi és számszerű tényadatokkal illusztrálja azt, hogy a családon belül elkövetett emberölések áldozatainak túlnyomó többsége (61 százaléka) férfi..." - és hozzátesz EGY fenntartást, ami már eleve összehasonlíthatatlanná teszi az adatot a témával. És kihagy egy másikat, hogy vajon milyen körülmények között történtek azok a halálesetek, ami meg szintén... ...Kettő.* *Ma már olvastam egy, a lényeget tekintve hazug megnyilvánulást ettől a figurától. Nem tudom, ismerik-e az alapviccet a hallgatag lányrabló kovbojról, aki az éjszakában a nyeregben viszi a zsákmányt, amikor megbotlik a vágtató lova:..."egy" - mondja a férfi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!