Jogi blabla helyett zöldkommandó

2019. december 13. 15:53

A zöldpolitika akkor kezdett el testet ölteni Európában, amikor a kommunisták körül fogyni kezdett a levegő.

2019. december 13. 15:53
Farkas Örs

„Furcsa dolog, hogy amikor 2006-ban Magyarországon a kormány brutális eszközökkel igyekezett elkerülni az előre hozott választást az őszödi beszéd után, az EU egyáltalán nem érezte szükségességét semmilyen jelentés elkészítésének, minderre csak 2010-et követően került sor. Az európai baloldal nehezen dolgozta fel, hogy alakult egy kétharmados parlamenti támogatással bíró kormány, mindemellett az önkormányzati világban is egyértelmű jobboldali túlsúly jött létre.

Ráadásul a Fidesz nem sokat tétlenkedett: a stratégiai ágazatokban azonnal nekilátott csökkenteni a befolyást a külföldi cégeknél, jöttek a multiknak és a bankoknak fájó különadók, megszűnt a brutális baloldali médiatúlsúly, kiszabadult az ország a devizacsapdából, ezáltal kiszélesedett a nemzeti bank eszköztára, és még sorolhatnánk. Egyszóval az asszisztáló kormányzást felváltotta a nemzeti érdek és az ennek érdekében vállalt konfliktusok sora.

Ne legyen kétségünk, egy másodpercig sem aggódott Brüsszelben senki azért, hogy akkor hogyan is változnak meg az Alkotmánybíróság eljárási szabályai vagy hogy lesz ezután másként a műsorokban való termékelhelyezés szabályozása. A kiváltó ok egyértelműen a gazdasági érdeksérelem és a baloldali politikai befolyás fenntartására irányuló szándék volt. Külön elkeserítő, hogy ebben a folyamatban egyes magyarországi szereplők – ellenzéki EP-képviselők, sajtómunkatársak, szakértők stb. – egyértelműen hazájukkal szemben érveltek, a retorikai elemzések azonban itt is kísértetiesen hasonlóak voltak: jogállamiság, alapvető jogok, diszkrimináció, fékek és egyensúlyok.”

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2019. december 13. 23:21
A teljes írást kell elolvasni. Nagyon érdekes írás.
zakar zoltán béla
2019. december 13. 22:39
1000%
Óbor Dezső
2019. december 13. 19:41
Érdekes a Köztártaságielnök Úr már több mint nyolc éve harcol a klímavédelemért, (szakértőkkel, nemzetközi porondon)... a neoliberális kommunisták akkor kussoltak, (most hogy süjjed a hajójuk), rikácsolnak! , Áder János véleménye nem volt érdekes nekik! Most terelnek, mert a vörös nem jött be, azt hiszik ha zőldre váltanak akkor nem tudjuk hogy belül vörösök?.....szemét internacionalista szamueli-utód ......... banda
János bácsi
2019. december 13. 17:46
A kommunistak körül fogy a levegő. " Orbán körül is szorul a hurok, egyre nagyobb szarban van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!