Greta és Orbán a Politico két fő európai álmodozója

2019. december 03. 13:53

Greta Thunberg az első számú, Orbán Viktor pedig a második álmodozója – avagy vizionáriusa – Európának a Politico új összesítése szerint.

2019. december 03. 13:53

Listát közölt vezető európai közéleti szereplőkről a Politico.eu. A nemzetközi portál különböző kategóriákban rangsorolt számos európai személyiséget. 

A Dreamer (álmodozó, álmodó) kategóriában a Politico Greta Thunberget sorolta az első helyre: a portál szerint az ő esetében az üzenethordozó az üzenet, aki a klímaválság nemzedéki igazságtalanságát képviseli. 

A vizionáriusok sorában másodikként nevezik meg Orbán Viktort: a Politico szerint a magyar miniszterelnök tudja, hogyan kell a frázisokkal bánni: akár az illiberalizmusról, akár a keresztény Európa megőrzéséről, akár a Stop Sorosról van szó, Orbán tudja a marketing fő szabályát: csak egyszerűen! A Politico úgy látja, Orbán a nacionalizmus zászlóhordozója lett, az antitézise a szerinte nemzeteken túlnyóló Európai Uniónak. A portál szerint vicces, hogy az egykor a szovjetekkel szemben felszólaló Orbán most az eurokratákkal száll szembe; de a rajongói továbbra is a folytatást akarják látni. A Politico úgy látja, Orbán modellértékű a lengyel Kaczynski és az olasz Salvini számára, de Orbán üzenetei rezonálnak a középjobb egy részében is, így ugyan az Európai Néppárt felfüggesztette a Fideszt, de a párt 13 EP-képviselője továbbra is a Néppárt frakciójában ül az Európai Parlamentben.

Az európai álmodozók sorában még olyan személyiségeket sorol fel a Politico, mint a migránsokat mentő hajó német kapitánynője, Carola Rackete, a német új jobboldal szellemi vezére, Götz Kubitschek (vele készült interjúnkat itt olvashatják), vagy épp a német szocdemek épp pártelnök-választást bukott politikusa, Olaf Scholz szövetségi alkancellár. 

Összesen 272 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bukik a Zorbán
2019. december 04. 10:03
Ez is egy bolsevista dehonesztálási kísérlet. Orbánt ilyen Thunberg, meg Rackete sz8ntre lehúzni, ilyenekkel emlegetni, akik tevékenységét minden tisztességes és normális ember mélységesen megvet. Orbán a körülmények által meghatározotthoz képest lényegesen nagyobb politikai súlyt vívott ki az országnak. Ne felejtsük el, hogy nélküle már 20 millió migránst erőltettek volna be a nyugati bolsevisták és kollaboránsok az EU-ba a Soros-terroristák terveinek megfelelően. Ezt nem lehet elvitatni Orbántól. Legfeljebb kárhoztatni lehet, hogy mennyivel jobb lenne, ha már előrébb tartana az invázió, és már nálunk is lenne 100-200 ezer illegális migráns...
Béna Géza
2019. december 04. 09:27
Hé! a pénz beszél a bunkók meg izgulnak
zolizolizoltan
2019. december 04. 07:53
Orbán és Thunberg politikája azonos gyökerű: a Földünk felmelegedése hajtja Európa felé a migránsokat. A közeljövőben egybefutnak az útjaik szerintem. Hiszen Thunberg csak előfutára a közeljövő hatalmas és globális tűntetéseinek. Orbán pedig a tűntetések hatására kénytelen lesz összekapcsolni a migráns-politikáját a zöld politikával.
mucsay
2019. december 04. 07:42
az egyre népszerűbb nacionalizmussal szembe kellett állítaniuk valamit. egy kislány aki megmenti a fákat a madarakat és a földet. hát, kalmárok, hülyítésben nagyon jók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!