A politika nem csak harc

2019. december 24. 08:26

A kormánynak mindenkivel együtt kell működnie, akikre a magyar választók feladatot bíztak, ez eddig is így volt, és ezután is így lesz. Interjú.

2019. december 24. 08:26
Orbán Viktor
Orbán Viktor

„– Az önkormányzati választásokat sem érzi kudarcnak?
– Mi kaptuk a legtöbb szavazatot, úgy, hogy másfél évvel a parlamenti választások után talán mi vagyunk az egyetlen kormánypárt Európában, amelyik a támogatását megőrizte, sőt növelni is tudta. Igaz, hogy ilyen támogatás mellett is komoly településeket veszítettünk el, ráadásul a fővárost is. Hiába várják tőlünk, mi sem győzhetünk mindig, mindenhol. Mike Tyson hiába nyert pontozással, tőle kiütést várnak. Ha elmarad a kiütés, akkor mindenki úgy érzi, hogy a bajnok gyengült, a vesztes, bár kikapott, de erősödött. És ebben van is igazság. De a politika nem csak harc, itt a meccs után is van élet, és annak minőségéért a győztes felel az első helyen. A kormánynak mindenkivel együtt kell működnie, akikre a magyar választók feladatot bíztak, ez eddig is így volt, és ezután is így lesz. A választások teljes felhatalmazást biztosítanak a kormánynak, hogy folytassa a megkezdett munkáját, a családbarát Magyarország, a növekvő bérek, a munkaalapú gazdaság, a tisztességes időskor, az otthonteremtés és a nemzetegyesítés politikáját. Ami pedig 2019 Európa-politikáját illeti: a magyarok érzékelhető szerepet játszottak egy komoly veszély elhárításában, sikerült megakadályoznunk, hogy az európai intézményekben többségbe kerüljenek Soros György emberei. Számos megbízottja így is ott ül az uniós intézmények mindegyikében, még az Európai Bizottságban is. Ők lesznek a legkeményebb ellenfeleink a következő években.

– Magyarország még mindig kiemelt célpontja Brüsszelnek, a Fidesz szövetségi hálózata sem erősödött meg az európai parlamenti választások után, holott önök bíztak ebben, és kijutottak Brüsszelbe olyan magyar képviselők, akik már kifejezetten a magyar kormány ellen politizálnak. Lehet itt sikerről beszélni?
– Azok Brüsszel célpontjai, akik ellenzik a bevándorlást és megtagadták a bevándorlók kvóta szerinti elosztását. Ma Európában léteznek bevándorlóországok, vegyes kultúrájú, keresztény–muszlim társadalmak. Németországban már azt is meghirdették, hogy az iszlám Németország része. És vannak nemzeti alapon álló országok, ahol a népesség keresztény kultúrájú. Mi ilyen ország vagyunk, és ilyen is akarunk maradni, ezért ellenezzük a bevándorlást. A Soros-hálózat nem éri be azzal, ameddig eljutott, egész Európát akarja vegyes kultúrájú kontinenssé változtatni, lehetőleg a nemzetállamok felszámolásával. Ők ezt a tervet továbbra is erőltetni fogják, és minden eszközüket bevetik majd. És ez nem kevés. Mi azonban arra kaptunk többször megerősített felhatalmazást a magyar választóktól, hogy szembeszálljunk ezzel a tervvel, és ezt is fogjuk tenni. Ők az állkapcsuk erejében hisznek, mi pedig abban, hogy belénk törik a foguk. Nem ők lesznek az elsők. Akik meg akarták mondani a magyaroknak, milyenek legyenek és hogyan éljenek, rajta szoktak veszíteni.

– Nem túlzó leegyszerűsítés a Magyarországot ért vádakat erre az egyetlen okra visszavezetni?
– Nem. Ez ténykérdés. Ma támadják a bírósági rendszert, pedig azt éppen egy Brüsszellel kötött megegyezés szerint alakítottuk ki. Ami a sajtószabadságot illeti, Magyarországon a sajtó szabadabb és sokszínűbb, mint Ausztriában vagy Németországban. A CEU ügyét olyanok fújták fel, akiknek az országában ilyen egyetem nem is működhetne, mint például Németországban vagy Hollandiában. A magyar, a cseh, a lengyel vagy a szlovák korrupció szintje pedig nem nagyobb, mint Ausztriában, sőt mint Skandináviában, ahol bankok dőltek be szimpla korrupció vagy pénzmosás miatt. És így tovább. Itt egyetlen igazi okból ered minden támadás, és ez a migráció elutasítása.”

Összesen 439 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. december 26. 09:17
A politika nem csak harc" ha békét akarsz, készülj a háborúra...
Peter8811
2019. december 26. 06:38
Én vagyok a híres Szél Berni Ki miniszterelnökként, egész népemet fogom, Nem közép iskolás fokon Átverni. :DDDDDDDDDDDDDDDD
galancza
2019. december 25. 15:58
gek!Te eljátszod itt hogy fletó ellenes vagy miközben fanatikusan tiszteled és visszasírod.Erről szól az összes handabandád. OV nem hibátlan de a példaképeidhez képest szent ember.Bár abból nekem is elegem van hogy annak is képzeli magát.DE OV alatt folyamatosan fejlődik a gazdaság,nem vernek meg ártatlan embereket és a sajtó sokkal szabadabb mint a balosok alatt.Egyetlen ellenzéki sajtótermék sincs betiltva,akadályozva, a liberálbolsi média azt hazudik amit akar következmények nélkül,senki nem kényszerítette a lat és tv tulajdonosokat hogy tulajdonukat eladják OV közeli embereknek.gek!Te csak rágalmazni és hörögni tudsz.
galancza
2019. december 25. 15:52
gek!Tehát mivel OV nem tette dutyiba fletót ,ezért most fletót akarod mniszterelnöknek."Gratulálok". Legalábbis fletót és bandáját kakarod a hatalomba akik ezerszer többet sikkalsztottak mint OV.Bármennyire istagatdod de 2010 óta folyamatosan csökken az államadósság,egyre kevésbé függönk a bankviláűgtól,növedókednek a bérek,stb De ugyebár Ov a sátán......Menj el lélekgyógyászhoz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!