A műtőasztalon lángolt a páciens

2019. december 30. 09:13

Kigyulladt egy nő a műtőasztalon Romániában, feltehetőleg egy hozzá nem értő sebész hibája következtében. A vádak egy volt egészségügyi miniszter sebészorvosra irányulnak.

2019. december 30. 09:13

Amíg az egyik műtős asszisztens el nem oltotta a lángokat egy edény vízzel, addig a nő testének körülbelül 40 százalékát érintette az égés. Az esetről Emanuel Ungureanu USR-s parlamenti képviselő a Facebook-oldalán nyilatkozott. Állítása szerint a műtétet Mircea Beuran sebészorvos (korábbi egészségügyi miniszter), végezte és azzal vádolta a bukaresti közegészségügyi igazgatóságot – és a történtek kivizsgálására a helyszínre küldött felügyeleti szerveket, – hogy megpróbálták eltussolni az ügyet (pártvonalon, mivel Beuran PSD-s, a bukaresti közegészségügyi igazgatóság vezetője szintén). Ezzel szemben Mircea Beuran azt állítja, hogy a baleset idejében nem is volt jelen a műtőben, csak utána vette át az operációt. Az orvos ara utalt szombat este az egyik hírtelevízióban, hogy az elektromos sebészkés vezetékeinek meghibásodása okozta a tüzet.

Tudomása szerint a páciens allergiás problémái miatt nem lehetett a szokott jódos fertőtlenítőt alkalmazni, ezért egy másik készítményt használtak, ami elősegítette a gyulladást. Miután a lángokat eloltották, a beteget átszállították az égési sérülések osztályára. A nő testének egyharmadán szenvedett első- és másodfokú égési sérüléseket – mondta. Nem lett volna szabad azt a bizonyos fertőtlenítőszert és az elektromos sebészkést együtt használni

Victor Costache egészségügyi miniszter ellenőrzést rendelt el a Floreasca korházban a történtek kivizsgálására. A miniszter azt mondta a televízióban, hogy december 27-én, öt nappal az incidens után értesült a történtekről, de nem a kórház képviselőitől, hanem más forrásból. Állítása szerint Costache meglepetéssel szembesült azzal, hogy a műtétet végző sebészek nem hajlandók együttműködni a vizsgálatot végző szervekkel.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rotoxis
2020. január 01. 11:44
Valami kimaradt a cikkböl, ami mashol olvashato volt. A mütetre eletmentö mütetkent került sor sulyos belsö verzes miatt. Valoszinüleg ugy törtent, hogy leöntes (allergia miatt alkohollal), takaras, snitt. A steril takaras miatt felgyült a göz es mar lobbant is be. Aztan egy-ket masodperc alatt ki is hunyt magatol (ez a vizzel oltottak el, egy baromsag). Erre utal az is, hogy viszonylag kis felületen, es kevesse egett meg a beteg. Az is kimaradt, hogy a beteg halalat valoszinüleg a belsö verzes okozta.
Budai Katalin
2020. január 01. 02:06
Na és mit szól ehhez Gyurcsányné? Állítólag a magyarok már Románia felé veszik az útjukat.
Volo
2019. december 31. 07:21
Már Románia is előttünk jár.... :D
Taksony
2019. december 30. 17:18
Mert Romániában minden jobb. Ilyen orvosi ellátást nem kaphat az ember bárhol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!