Megmenekül az úzvölgyi temető?

2019. október 26. 12:16

Bákó megye új prefektusa ellenzi a temető átalakítását.

2019. október 26. 12:16

A Hargita megyei önkormányzat szombati közlése szerint Valentin Ivancea, Bákó megye új prefektusa megtámadta a közigazgatási bíróságon a darmanesti-i önkormányzat úzvölgyi katonatemetőre vonatkozó határozatait.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Bákó megyei törvényszék közigazgatási osztályán elindított perek egyikében a prefektus kifogásolta a temető átalakítására kibocsátott építési engedélyt, a másikban pedig azokat a határozatokat, amelyekkel a kisváros saját közvagyonába helyezte át a temetőt.

A közlemény szerint a prefektus úgy vélte: hogy a város tulajdonjogszerzése - a temető leltárba vétele - már alapjaiban törvénytelen volt, így a közvagyonba való áthelyezéssel ugyancsak illegálisan, jogcím nélkül szerzett látszólagos tulajdonjogot.

A közigazgatási bíróságra benyújtott prefektusi kereset a román törvények értelmében azonnali hatállyal felfüggeszti a vitatott határozatok érvényességét.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reugrangon
2019. október 30. 21:36
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
teljesenertelmetlen
2019. október 28. 16:01
Azért ez érdekes fejlemény... Jó lenne tudni, hogy kik állnak a háttérben. A kopaszokat valószínűleg a Securitate mozgatja, de ki lehet az új prefektus mögött? Mert ilyet egyedül nem talál ki.
toef36
2019. október 28. 11:45
Mitől őrültek meg a románok? Száz év magyány?
BossN
2019. október 28. 06:59
Bár így lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!