Nyilvánvalóan nem lesz kész az e-jegy-rendszer

2019. augusztus 07. 19:52

Tarlós István nyilvánvalóan hazudik.

2019. augusztus 07. 19:52
Sermer Ádám

„Tarlós István nyilvánvalóan hazudik, amikor a kampány hevében azt ígéri, hogy már idén őszre bevezetik az elektronikus jegyrendszert Budapesten. Ráadásul a főpolgármester nem először veri át a budapestieket. Tarlós már 2014-ben is megígérte, hogy 2017-ben e-jeggyel lehet majd közlekedni Budapesten. A bejelentés óta több milliárd forintot elköltöttek rá, hogy ez így is legyen, mégsem valósult meg semmi a tervekből. Jelenleg sem állnak rendelkezésre a megfelelő eszközök ahhoz, hogy szeptemberre be tudja vezetni a főváros a használatarányos elektronikus jegyrendszert a tömegközlekedésben.

Az e-jegyrendszer tavalyi bedőlése miatt most is nyomozás folyik, miután Sermer Ádám feljelentést tett az ügyben. A főpolgármesternek négy ember is tanácsot ad évek óta az e-jegyrendszerrel kapcsolatban. Ez sok millió forintos kiadást jelent minden évben. Tarlós mégis azt hazudta, nem tudott róla, hogy zátonyra fog futni a már egyébként is jelentős csúszásban lévő beruházás. Most pedig abban reménykedik, hogy az egész országra kiterjedő e-jegyrendszer bevezetésével majd Budapesten is megoldják helyette az ügyet. Mi viszont szeretnénk megtudni, hogy kik a felelősek a budapestiek megkárosításáért, és miért hazudozik nekünk a főpolgármester. Ezért közadat-igénylést nyújtunk be. Tudni szeretnénk, hogyan tervezi Tarlós bevezetni az e-jegyrendszert 2019 szeptemberére. Tudni szeretnénk, hogy még mindig alkalmazza-e azokat a tanácsadókat, akik 2018-ban egyszer már kudarcot vallottak. Tudni szeretnénk, hogy mennyit költött el eddig a főváros az e-jegyrendszer kialakítására, és mennyit tervez még a jövőben erre elszórni. Tudni szeretnénk, hogy pontosan hogyan és hol fog működni az elektronikus e-jegyrendszer a fővárosban.

Meggyőződésünk, hogy a budapesti választók folyamatos átverése helyett új, megbízható és hiteles vezetőre van szüksége a fővárosnak. Olyan vezetőre, aki nem a Fideszt és Orbán Viktort szolgálja, hanem a budapesti polgárokat. Ezért kell leváltani októberben Tarlós Istvánt. Amíg ő marad, az e-jegyrendszer is egy üres ígéret marad csak, ami újabb és újabb milliárdokba kerül a budapestieknek.”

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2019. augusztus 08. 17:53
Amúgy egy e-jegy rendszer sosincs KÉSZ, mérföldkövek lehetnek. A hardver bevált profi német cucc, az már megvan. A szoftvert úgy kell megírni, paraméterezni, hogy alkalmas legyen későbbi pl. "pay as you go" megoldásokra, a rengeteg féle tarifára, bérletekre, jegyekre és a HÉV, MÁV, akár más közlekedési módok is beleférjenek. A szoftver és a szervezés nem liberális, hanem egyenesen diktatóra. Úgy műxik, ahogy megalkották.
hátakkor
2019. augusztus 08. 17:29
Arisztotelész a Hermeneutika 9. könyvében azt írja, hogy a jövőbeli eseményekről nem tudunk jelentéseket tenni. Például ha azt mondom, hogy holnap lesz tengeri csata, ez nem is igaz, nem is hamis. Mint ahogy ennek a tagadása sem. Ez vonatkozik az olyan kijelentésekre is, hogy nem lesz kész az e-jegy rendszer. Én Londonban pl. PayPass ( ahogy ott hívják contactless) kártyával lépek ki meg be metróba, szállok fel és le buszról, azt' majd kiszámolja ás lehúzza a legjobb összeget a rendszer, nem vacakolok a zónáikkal.
villogókékfog
2019. augusztus 08. 15:38
Bezzeg sermer már tegnapra bevezetné, csak a buta nép nem emeli pajzsra. Puzsér-Kerpel-Fronius hasonmás, szőrösebb és leberanális kivitelben.
tango47
2019. augusztus 08. 12:10
Ezkiez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!