A Gázai övezetből kilőtt rakéta végzett egy izraeli férfivel

2019. május 05. 08:56

Háza udvarán tartózkodott az 58 éves férfi, mikor a rakéta becsapódott.

2019. május 05. 08:56

Egy izraeli férfi életét vesztette vasárnapra virradóra, miután a Gázai övezetből rakétát lőttek ki Askelón városára – jelentette be a helyi rendőrség. Az 58 éves, négygyerekes Móse Agadi a kórházban halt bele sebeibe. A férfi háza udvarán tartózkodott, amikor a rakéta becsapódott.

Az Iszlám Dzsihád gázai iszlamista szervezet eközben arról számolt be, hogy két fegyverese életét vesztette egy izraeli csapásban vasárnapra virradóra. A csoport előző nap azzal fenyegetőzött, hogy pokollá teszi az övezet környékén lakók életét, ha Izrael nem szünteti be a gázai katonai célpontok elleni csapásokat.

Szombat óta négyszáznál több rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael területére, amelyre válaszul izraeli harckocsik és harci repülőgépek mintegy 200 támadást hajtottak végre gázai célpontok ellen. Az övezetet uraló Hamász azzal fenyegetőzött, hogy további területekre terjeszti ki a támadásokat, köztük Tel-Avivra és környékére is. Mindeközben Kairóban tűzszüneti tárgyalások zajlanak Egyiptom közvetítésével a palesztin és az izraeli fél között, hogy véget vessenek a harmadik napja tartó erőszakhullámnak.

Izraelt kényes időpontban érték az újabb támadások, ugyanis jövő szerdán kezdődik a legfontosabb nemzeti ünnep, az emlékezés napja, majd csütörtökön a függetlenségi nap, amelyen hagyományosan rengeteg szabadtéri rendezvényt szerveznek országszerte. Emellett május közepén megkezdődnek Tel-Avivban az eurovíziós dalfesztivál elődöntői, amelyre egész Európából több ezer vendéget várnak. Katonai szakértők szerint éppen ezért valószínűtlen egy olyan nagyobb izraeli ellencsapás, amely akár hosszan tartó rakétaháborúhoz vezethetne a Hamásszal és az Iszlám Dzsiháddal.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2019. május 05. 17:46
Remélem Viktorék nem csak a kézifegyver-, hanem a lőszergyártást is beindítják hamarosan...
Rony Tronco
2019. május 05. 14:30
Izraelből kilőtt ez-az-amaz megölt számtalan palesztin gyermeket és nőt. Palesztina nem foglalta el és nem szállta meg Izraelt még eddig. Fordítva?
sersem4
2019. május 05. 11:38
Azért ölték meg az arctalan terroristák, mert kertészkedett. Semmiféle összefüggés nincs az áldozat és az elkövetők vallási nézeteinek a sajnálatos eseményekhez. Aki mást állít, az történelmi bűnt követhet el, amiért később felelnie kell a haladó világ felvilágosult közvéleményének rögtönítélő bírósága előtt! Bősz Anett- A Liberálisok
zöldalma
2019. május 05. 09:52
A barbár muszlimoknak minden halott nyeremény, ha estleg arab, akkor lehet hívni a libsi médiát, mely hazug módon kiszolgálja Pallywoodot. Saron elbaszta amikor visszaadta Gázát az arab cigányoknak. Ezeknek államot adni, muhahaha. Ja, már ott van Jordánia, ahol 2/3-a lakosságnak "palesztin" arab. Koszovo-Albánia relációban értelmezhető Palesztina-Jordánia, ahol a kisebbik terület a jövőben beolvad a nagyobb országba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!