Kiengedték Czeglédy Csabát a börtönből

2018. december 15. 15:10

Továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint a bíróság megállapította, hogy Czeglédy Csaba törekedett az eljárás meghiúsítására, az ellene folyó nyomozás azonban befejeződött.

2018. december 15. 15:10

Az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának döntését másodfokon megváltoztatva a Szegedi Törvényszék megszüntette Czeglédy Csaba letartóztatását, és elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét – közölte a törvényszék büntető kollégiumának vezetője szombaton az MTI-vel. Bakos Éva elmondta, a törvényszék szerint a gyanúsított esetében továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, és a bíróság megállapította, hogy Czeglédy Csaba törekedett az eljárás meghiúsítására. Az ellene folyó nyomozás azonban befejeződött, iratismertetések történtek, hamarosan vádat emelnek. A törvényszék szerint ezért nem szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés a gyanúsítottal szemben – közölte a kollégiumvezető. A bíróság Czeglédy Csaba tartózkodási helyéül szombathelyi otthonát jelölte ki, mozgását technikai eszközzel felügyelik, lakóhelyét csak bizonyos esetekben – például orvosi kezelésre – hagyhatja el – tudatta Bakos Éva.

Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Tavaly júniusban vették őrizetbe a pénzügyőrök Czeglédy Csabát, majd került előzetes letartóztatásba. A politikus március 1-jén, miután független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették, és így mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt. Másfél nap múlva, mentelmi jogának felfüggesztését követően egy másik bűncselekmény – gazdasági csalás – gyanúja miatt újra őrizetbe vették. Czeglédy (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő volt, de mandátuma – miután egy évig nem vett részt a közgyűlés munkájában – megszűnt. Ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

(MTI)

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2018. december 16. 08:08
Bent volt másfél évet, a háziőrizet is beszámít valamilyen osztóval. Majd kap kettő évet, oszt kész.
amarna
2018. december 16. 06:46
Sajnos---a sokadik 2/3 ddal- sem változik semmi---pedig reménykedtem egy keményebb ,KITAKARÍTÁSBAN---MIND A BÍRÓSÁGOK,AZ MTA,A KULTÚRA ÉS AZ EGYETEMI OKTATÁS TERÜLETÉN----DE HIÁBA !!!!! Az én jobboldali gondolkodásommal képtelen vagyok ezt a tűrés-- politikát elfogadni----ahol szélsőbaloldali,anarchisták randalírozhatnak a Parlamentben és az utcákon ---MINDEN KÖVETKEZMÉNY NÉLKÜL !!!!!!!!
Peter8811
2018. december 16. 06:20
Czeglédi Csabával úgy vannak az emberek mint az egyszeri szovjet hős Brezsnyev és régen vitatkoznak melyik katona bátrabb a szovjet, vagy az amerikai elhatározzák kipróbálják. Beültetnek két harckocsiba egy amerikai és egy szovjet katonát. Egy órán keresztül lövik egymást. Kiszáll a szovjet katona, semmi baja, kiszáll az amerikai, hát ő össze- vissza szarta magát. Brezsnyev a szovjet katonához: -Mivel te nyertél, kérhetsz tőlem bármit. -Brezsnyev elvtárs, szeretnék egyszer úgy jól lakni, hogy így össze tudjam szarni magamat.
áfonya
2018. december 16. 03:45
Nem véletlen nyomozók üres betéteket találtak ... Biznisz körök már tudták előre hogy a nav körülöttük szimatol ...Milliárdokat átrendezték időben ,,, főkolompost kicsit hűvösre tették a látszat kedvéért ,hamarosan ki is engedték ,elég tejbe papi maradt .... De a nagy korruptak közt mindig ott van az a olyan személy akinek a keze a bililincsből kibújik politikában nyakig ül ,jól tájékozott , minden ügylet úgy van megszervezve , kicsi bünti nagy pénz , az igazság osztók közé is elér a keze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!