PM: Szakszervezeti vezetőkkel tárgyalt Varga Mihály

2018. október 31. 22:05

Varga Mihály pénzügyminiszter szakszervezeti vezetőkkel tárgyalt – közölte a Pénzügyminisztérium.

2018. október 31. 22:05

PM: Varga Mihály szakszervezeti vezetőkkel tárgyalt

Varga Mihály pénzügyminiszter szakszervezeti vezetőkkel tárgyalt – közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel. A miniszter a közlemény szerint hivatalában fogadta Mészáros Melindát, a Liga Szakszervezetek elnökét és Palkovics Imrét, a Munkástanácsok elnökét. 

Varga Mihály elmondta: amennyiben a szakszervezetek javaslattal élnek a dolgozók támogatási rendszerének átalakítására vonatkozóan, a kormány kész megvizsgálni azokat. A tanácskozáson szó esett a jövő évi minimálbérről és garantált bérminimumról is, amelynek kapcsán a miniszter közölte: az emelés mértékéről a munkaadói és munkavállalói oldal képviselőinek kell megállapodniuk. 

Ennek érdekében a pénzügyminiszter kezdeményezni fogja a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mielőbbi összehívását – közölte a tárca.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!