Veszélyes gondolkodók: Hobbes

2018. szeptember 29. 17:52

Most Hobbes van terítéken.

2018. szeptember 29. 17:52

Új videósorozatot indított a 888 Veszélyes gondolkodók címmel. Az második részben Hobbes munkásságát járják körül, bemutatva gondolkodását, filozófiájának alapjait. A videóból megtudhatjuk, hogy Hobbes a valódi politikai filozófia megalapítójaként tekintett magára, aki szerint az emberi viselkedés eredeti mozgatórúgóit kell megtalálni, amelyek a szenvedélyek. 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunyadi Mátyás
2018. október 01. 15:34
"Veszélyes gondolkodók". A 888-nak minden gondolkodó veszélyes :)) Ennek az idióta G. F. G.-nek különösen.
Thasaidon
2018. október 01. 12:09
A 888, úgy tűnik, levonta a Babarczy-Szilvay vita tanulságát, és elkezd filozófiai alátámasztást gyúrni a NER-nek a klasszikusok alapján. Nyilván az olyan intellektuális hajléktalanok, mint GFG meg az egész 888 ebből annyit hoznak ki, hogy fognak egy sor ellentmondásos (vagy annak beállított, hogy az istenadta nép továbbra is hős lázadónak érezhesse magát a libsi diktatúrával szemben) bölcselőt, kiragadják életművükből azokat az elemeket, amelyek a politikusi gátlástalanságot legitimálják, és ezáltal sugallják annak magyarázatát, miért is nem szabad megállni egészen addig, amíg az Alaptörvény főisteni rangra nem emeli Orbán Viktort. Nem mondom, hogy a fideszes hatalomtechnika szempontjából nem érthető ez a lépés, sőt, kifejezetten eszes húzás, de talán belátható, hogy a kritikai gondolkodás minimumával rendelkező ember számára van egy kis ocsmány mellékíze a kezdeményezésnek.
merkur01
2018. október 01. 11:10
Valamit elemeire bontani, aztán összerakni, így uralkodni rajta? Az analízis mennybemenetele! Amúgy meg: ha elemeire bontom meghal, összerakom él vagy hal? Szerintem a temetők királya!!!
lisa09
2018. október 01. 06:43
A legutóbbi fizetésem $ 2500 volt a heti 12 órában történő online munkaért. A nővéreim barátnője már hónapok óta átlagosan 8k, és heti 30 órát dolgozik. Nem tud0m elhinni, milyen könnyű volt egyszer kipróbálni. A potenciál ezzel véget nem ér. Ez az amit csinálok... --------->>> http://cash74.com
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!