Szijjártó: Európa biztonsága kizárólag a törökök jóindulatán múlik

2018. június 11. 16:03

Európa ki van szolgáltatva a törökök jóindulatának és határai védtelenek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2018. június 11. 16:03

Európa biztonsága kizárólag a törökök jóindulatán múlik, Európa határai továbbra is védtelenek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

A politikus azután nyilatkozott erről, hogy részt vett a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) tagállamainak külügyminiszteri találkozóján a horvátországi Splitben. A miniszter nyilatkozatában hozzátette: Törökország felmondta a Görögországgal megkötött visszafogadási megállapodását, ez azt jelenti, hogy a törökök innentől kezdve nem fogadnak vissza illegális bevándorlókat Görögországból. 

Szijjártó Péter szerint ez egy rendkívüli figyelmeztető jel arra vonatkozólag, hogy mennyire törékeny az a helyzet, ami Európa déli határánál kialakult.  Ha az EU-török megállapodás is a görög-török megállapodás sorsára jut, akkor egy újabb nagyon komoly hullám indulhat meg a nyugat-balkáni útvonalon, pillanatok alatt több százezer illegális bevándorló érkezhet meg Magyarország déli határához – mondta a tárcavezető.

Szijjártó Péter kijelentette: a nyugat-balkáni útvonalon az egyetlen olyan védvonal, amely létezik, és valóban működik, az a Magyarország déli határán felhúzott kerítés.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2018. június 11. 16:39
A törökök jóindulatán? Pénzt kaptak, lett egy megoldás, amikor is te csak összevissza makogtál. A több százezer illegális bevándorlótól pedig hogy is fogjátok megvédeni az országot.......?
bakafánt
2018. június 11. 16:14
A Peti megint fején találta a szöget!Csak összehasonlításképpen: a napokban egy Penka nevű bolgár tehén átment Szerbiába legelni(a domb másik oldalára)A szerb gazda visszavitte.Az EU verdikt:Penkát el kell pusztítani!Eközben naponta özönlenek a rühes,tetves élősködő nigger/arab állatok,és "Európa" a seggüket nyalja!NORMÁLIS?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!