Iránytű Intézet: Tovább nőtt Orbán népszerűsége

2017. december 16. 10:26

A legnépszerűbb magyar politikus Varga Mihály, a második Áder János, a népszerűségi dobogó harmadik fokát pedig Orbán Viktor foglalja el – derült ki az Iránytű Intézet felméréséből, amit a Magyar Nemzetnek készített.

2017. december 16. 10:26

A kormánypártok tagjai vezetik a legnépszerűbb politikusok listáját – derült ki az Iránytű Intézet Magyar Nemzet számára készített novemberi felméréséből.

Eszerint a legnépszerűbb politikus Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A győzelemhez elég volt a száz pontból hatvanat szereznie. A második helyen Áder János köztársasági elnök áll ötvenkilenc ponttal, a népszerűségi dobogó harmadik fokára pedig Orbán Viktor állhat fel. A miniszterelnök egyre növeli népszerűségét, október után novemberben is emelkedett a kedveltsége, miközben szinte minden megkérdezett ismeri és meg is tudja ítélni.

Az ellenzéki politikusok közül Karácsony Gergely bizonyult a legnépszerűbbnek, ő ötven ponttal a nyolcadik helyet szerezte meg. Az Iránytű Intézet felmérése azonban még azelőtt készült, hogy a politikus összeállt volna az MSZP-vel, így annak hatása nem látszik.

A felmérés szerint Szél Bernadett negyvennyolc pontot ért el úgy, hogy az LMP miniszterelnök-jelöltjét a megkérdezettek hetvennégy százaléka tudja azonosítani, Vona Gábor pedig negyven pontot tudhat magáénak, de a megkérdezettek kilencvenegy százaléka ismeri fel.

Az utolsó előtti helyezett huszonhat ponttal Gyurcsány Ferenc, a legnépszerűtlenebb politikus pedig Farkas Flórián.

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. december 16. 23:12
Jaj, de jó, hogy ilyen sokan vagyunk, remélem, Philip megint bejelenti, hogy egymillióan érkeztünk a Kossuth térre, a Büszkeigazmagyarság Napjára!
koronaszepe
2017. december 16. 18:19
https://444.hu/2017/12/16/a-brusszeli-judas-csokot-lehelt-a-megvalto-orcajara
2017. december 16. 16:45
"Tovább nőtt Orbán népszerűsége." Nem kellene elkezdeni megbontani az eget, hogy legyen fölfelé hely?
sors
2017. december 16. 16:16
Pedig inkább Vona népszerűsödését szerették volna kimutatni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!