Facebookon toboroz a Moszad

2017. december 21. 16:23

„Humoros, spontán és optimista legyen a jelölt” – hirdeti az izraeli titkosszolgálat.

2017. december 21. 16:23

Ezentúl a Facebookon is toborozza új alkalmazottait a Moszad izraeli titkosszolgálat – jelentette be közleményében a miniszterelnöki hivatal csütörtökön Izraelben. „Ha izgalmas karrierváltást keres, ha mindig erről álmodott, de sosem merte megpróbálni... Magasan kvalifikált embereket keresünk” – hirdeti a kíváncsi izraelieknek a Moszad új Facebook-oldalán.

Noha konkrét állásajánlatok nem szerepelnek az oldalon, de  az egyik bejegyzés videóján egy titokzatos drón, öltönyös emberek, irodák, liftek, kávéházak és repülőgépek is vannak, vagyis mindaz, ami egy ügynökről a kívülállók eszébe juthat.  A szolgálat közleménye szerint a Facebookon közzétett hirdetés hatékonyabb munkaerő-toborzást és szélesebb hozzáférést tesz lehetővé a lakossághoz. A Moszad honlapján már korábban is meghirdettek állásokat számos nyelven, de a Facebook bevetésével reményeik szerint szélesebb közönséghez juthatnak el, mert az emberek a közösségi médiában továbbadják egymásnak az ott látott érdekesebb dolgokat. 

A Moszad állítása szerint változatos és szerteágazó szerepei körében különleges feladatok, hírszerzési, technológiai, számítástechnikai, gazdasági és logisztikai állások várják betöltőjüket. A hírszerző ügynökség azt is hangsúlyozta, hogy mind a férfiak, mind a nők számára megfelelő pozíciókat kínál, vannak munkái diákoknak, fogyatékkal élőknek, és külföldön állást keresőknek is. 

A The Times of Israel című angol nyelvű honlap szerint a Moszad a közelmúltban számos állást hirdetett meg, többek között olyan elvárásokkal, hogy „humoros, spontán és optimista legyen a jelölt”, bőrmunkákhoz értő kézművest is kerestek, könyvelőt  „szokatlan terepmunkához”, valamint egy asztalos szakembert.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. december 22. 06:42
A képen lévő bácsi valószínűleg asztalos hiányzik a mutató ujjperce vagy banki szakember és Bokros Lalyos bácsi rácsukta az ajtót és megfelezte az ujját.
abcdef
2017. december 22. 03:30
Ezt a mukit is a Facebookon keresztül alkalmazták, valszeg :) https://youtu.be/d6qJpCutWug
Türelem
2017. december 21. 18:05
A Moszad a világ legjobb szolgálata, megtiszteltetés annak tagjaként dolgozni. Egy ország amely még ad a biztonságára, nemzeti érdekeire.
peninsulavaldes
2017. december 21. 16:50
menő,és vagány
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!