DK: Nincs új elem Botka javaslatában

2017. szeptember 25. 16:08

A DK szerint semmi új nincs abban, amit Botka László a hétfői sajtótájékoztatóján bejelentett, ezért azzal nem akarnak érdemben foglalkozni. A párt továbbra is kiáll amellett, hogy a baloldali ellenzéki pártok mind a 106 egyéni körzetben egy jelöltet állítsanak.

2017. szeptember 25. 16:08

A Demokratikus Koalíció az egyetlen demokratikus ellenzéki párt, amely a kezdetektől fogva előfeltételek nélkül kész résztvenni az ellenzéki együttműködést célzó tárgyalásokon – reagált a DK a Botka László sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

A DK, amely MoMaval együtt már megtette ebben az irányban az első lépést, minden további tárgyaláson szívesen részt vesz – hangsúlyozták hozzátéve: az MSZP miniszterelnök-jelöltjének ma ismertetett javaslatában nincs új elem, Botka László korábbi, már többször elmondott javaslatát ismételte meg. Erről álláspontunkat többször is nyilvánosan kifejtettük. Ezért a ma megismételt javaslattal érdemben nem kell foglalkoznunk, korábbi véleményünk ismeretében azzal nincs dolgunk – szögezte le a párt.

A DK hozzátette: álláspontjuk változatlan: készek a tárgyalásokra, európai módon, egymás önállóságának, belső döntéseinek tiszteletben tartásával. „Ahogy mi elfogadjuk a reménybeli szövetségesek kongresszusi döntéseit az együttműködés módjáról, úgy kérjük, hogy ők is tartsák tiszteletben a DK pártszavazáson hozott döntését”. Eszerint a párt tagjai elsöprő többséggel úgy döntöttek, hogy nem kötnek megállapodást más pártokkal közös választási listáról, ha a DK képviselőinek személyéről az MSZP kíván dönteni. A DK tagjai a pártszavazáson azzal az elképzeléssel is egyetértettek, hogy a baloldali ellenzéki pártok mind a 106 egyéni körzetben egy jelöltet állítsanak.

„A DK kormányváltást akar. Ennek egyetlen előfeltétele van: meg kell állapodni mind a 106 egyéni körzetben a jelölt személyéről. Ez az ellenzéki pártok feladata” – foglalta össze a párt.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulakman
2017. szeptember 25. 17:57
Nem rég írtam "a férfi mindig akar, a nő mindig tud ", az élet pedig ennek végtelen számú permutációja nos nincs igazam ez is egy eset!
Mich
2017. szeptember 25. 17:01
Botka, Gyurcsány, a náci elvtársaitokkal mi lesz...?!
luisbathhelena
2017. szeptember 25. 16:55
Dk! Mszp! Üssétek egymást keményebben! Ezzel a langyi hozzáállással nem fogad rátok senki!
Zsolt75
2017. szeptember 25. 16:24
Nem elég elutasított a fletó már egymaga is, összeáll a bajusz lajossal. Kemény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!