P&G: Megható videó a győri cápákról

2017. július 24. 09:20

A Procter&Gamble új kampányában most bárki támogathatja a fiatal úszótehetségeket és a magyar úszásutánpótlást.<!-- Goa3 beépítés: 0414_uszo_mandiner_pr_lead, 4654455 --><div id="zone4654455" class="goAdverticum"></div>

2017. július 24. 09:20

A Procter&Gamble új kampányában most bárki támogathatja a fiatal úszótehetségeket és a magyar úszásutánpótlást. A július 1-től augusztus 15-ig tartó program ideje alatt a P&G termékek TESCO áruházakban történő vásárlásából befolyt összegből a vállalat a Magyar Úszó Szövetség A Jövő Bajnokai programjában résztvevő fiatal úszókat támogatja. A program keretében a P&G kisfilmet készített az idei miskolci országos bajnokságra készülő Győri Úszó SE utánpótlásának tagjaival. A 11-12 éves cápa korosztály fiatal úszóinak lelkesedése, kitartása és úszás-szeretete a felnőtt sportolók számára is példamutató.

https://www.youtube.com/watch?v=gW4P0ZPgeMo

Az úszás nemcsak az egyik legegészségesebb és legkedveltebb sport, akár szabadidős tevékenységként, akár versenyszerűen űzik, de egy jó úszóból bármikor lehet vízilabdázó, öttusázó vagy akár triatlonos is. 

- A Magyar Úszó Szövetség nem titkolt célja úgy elősegíteni a legkisebbek úszástanulását, hogy ők idővel akár a legnagyobbak sorába léphessenek. – mondja Dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. – Ebben a sportágban talán az a legszebb, hogy mindenki egyenlő. A mai oktatási rendszerben minden gyermek 7-8 éves korában megtanul úszni. A Jövő Bajnokai program 2013-ban indult eredetileg azzal az céllal, hogy az – akkori tervek szerint – 2021-ben Magyarországon megrendezésre kerülő VB-re felhozzunk versenyzőket, továbbá, hogy az úszás szempontjából elmaradottabb területeket is bekapcsoljuk az úszóéletbe. A Program kiváló koncepció arra, hogy a ma még kiskamasz gyermekek valóban Európa élvonalbeli versenyzőivé, sőt világbajnokokká serdüljenek. A legnagyobb hiány a vízfelület, de azon vagyunk, hogy minél több segédeszközzel, felszereléssel támogassuk az úszókat az ország szegényebb régióiban is. Éppen ezért is fogadunk örömmel minden támogatást, amit a jövő kis bajnokaira tudunk fordítani.

- Az úszás, mint minden sport, jelentős személyiségfejlesztő hatással bír, és sok mindenre megtanít: akaraterő, tisztesség, állhatatosság, viselkedéskultúra. – állítja Dr. Lénárt Ágota egyetemi docens, a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia tanszékének vezetője. – A sportoló gyermekek személyisége másként fejlődik: szívósabbak, kitartóbbak és általában sikerorientáltak lesznek.

A P&G évek óta elhivatottan támogatja a családokat, gyermekeket és nem utolsó sorban a sportolókat. Programjainak egyik kiemelt célja, hogy a sporton keresztül azoknak a gyerekeknek az egészséges fejlődését is elősegítse, akik szegényebb körülmények között élik napjaikat.

- A P&G elkötelezett, hogy termékeivel és programjaival jobbá tegye a gyerekek, fiatalok és családjuk mindennapjait. – mondja Roman Vilkus, a Procter&Gamble Magyarország ügyvezetője. – Büszkén támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely az egyik legfontosabb értéket helyezi előtérbe: a gyermekek egészséges fejlődését. Hisszük, hogy az idei programunkkal nemcsak a hazai fiatal úszótehetségeket támogatjuk, de esélyt adunk a rászoruló gyermekeknek is bekapcsolódni a sport vérkeringésébe. 

(X)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!