4-es metró: Szanyi levelet írt az OLAF-nak

2017. február 07. 12:50

Szanyi Tibor az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójának írt levelében úgy fogalmazott: „az Orbán-kormány az irányítása alatt álló magyar médián keresztül él vissza az immár nyilvánosságra hozott vizsgálati anyag súlyos hiányosságaival”, és ezért pontosítást és kiegészítést kért az abban szereplő „számos homályos” megállapítással kapcsolatban.

2017. február 07. 12:50

A 4-es metró beruházásáról szóló vizsgálati jelentés több pontjának pontosítását kérte Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójának küldött keddi levelében. Szanyi felhívta Giovanni Kessler főigazgató figyelmét, hogy „az Orbán-kormány az irányítása alatt álló magyar médián keresztül él vissza az immár nyilvánosságra hozott vizsgálati anyag súlyos hiányosságaival”, és ezért pontosítást és kiegészítést kért az abban szereplő „számos homályos megállapítással kapcsolatban, így akadályozva meg, hogy a jelentés önkéntelenül is a kormány választási propagandaeszközévé váljon”.

A 4-es metró beruházásról szóló OLAF-jelentés számos szereplő felelősségét említi meg. Ezek között vannak állami tisztségviselők, vállalkozók, jogi tanácsadók. Azonban egyet sem említ a szöveg név szerint, csak a volt szocialista miniszterelnököt, Medgyessy Pétert, bár az nem derül ki, hogy miért” – írta Szanyi Tibor az MTI brüsszeli irodájához is eljuttatott közleményében.

Szerinte a szöveg másik hiányossága, hogy elmulasztja a vizsgált események időrendi felsorolását, így nem világos, hogy mikor is történtek az egyes visszaélések. „Arról nem is beszélve, hogy számos formai hiba, tartalmi ellentmondás, sőt még kézi korrekció is előfordul a szövegben, azt a benyomást keltve, hogy a jelentés feszített határidő mellett, tehát nagy nyomás alatt készült el” – tette hozzá. „A fenti hibák a kormány propagandagépezete számára könnyű eszközzé teszik ezt a magyar kézzel készített jelentést, így annak értelmezéséhez feltétlen szükséges a vizsgálatot lefolytató OLAF további magyarázata, iránymutatása” – figyelmeztetett a képviselő. (MTI)

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. február 08. 10:29
A metrólibsik most olvashatják Magyar Bálint: Maffiaállam című művét és hozzágondolhatják a híres mondást, "Az állam én vagyok"
catalina9
2017. február 08. 10:28
Szegény Szanyi nevetségesen vergődött a ma reggeli "interjúban" most majd jönnek azzal, hogy Demszkynek nincs is pepita nadrágja..
öszödibeszéd
2017. február 08. 08:40
Ez a párszázmilliárdos mutyi nem akkor volt, amikor LOP STOP táblákkal vonulgattak a debil ballibek? És a rajongótáboruk imádta ezt. Tibikém, te vagy a megrögzött brüsszelista. Fogadd el hát, hogy Brüsszel szemében is maffiabaloldal vagytok.
Wendriner
2017. február 07. 21:28
Tibor! Ne tetézd!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!