Van, de nem elég! Országos részmunkaidő kutatás 2016

2017. január 15. 20:34

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Van, de nem elég! Országos részmunkaidő kutatás 2016” címmel mini konferenciát tart 2017. január 24-én 10 órai kezdettel a Magyarság Házában (1014 Budapest, Szentháromság tér 6.), ahol részletesen beszámolnak kutatásuk eredményéről, valamint nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat mutatnak be.

2017. január 15. 20:34
Magyarországon a részmunkaidős foglalkoztatottság 5-6% körül mozog, ezzel Európában is a sereghajtók között vagyunk. 
 
A munkavállalók leginkább a gyermekek miatt választanák a részmunkaidős lehetőséget, valamint a munka-magánélet jobb egyensúlyának beállítása is egy erős érv lehet.
 
Amellett, hogy a részmunkaidős foglalkoztatás egy kedvező családbarát megoldás, erősítheti a lojalitást és csökkentheti a fluktuációt, hiszen a válaszadók 75%-a szerint magas az ilyen munkahelyek általi elköteleződés.
 
Mind a munkavállalói, mind a munkáltatói mintában többséggel nyilatkoztak úgy, hogy elérhető a munkahelyen ez a lehetőség. Így a jövőben azon érdemes dolgozni, hogy ez egy valódi opció legyen mindkét fél számára.
 
A kutatás további, részletesebb eredményeit a mini konferencián mutatják be.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!