Adómentes minimálbért akar az MSZP

2016. december 14. 11:48

A szocialista Gúr Nándor szerint hiába tagadja Orbán Viktor, attól még Magyarország szegénység van.

2016. december 14. 11:48

Az MSZP alelnöke szerint nettó százezer forint lehetne a minimálbér, ha a kormány adómentessé tenné. Gúr Nándor szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, adójóváíráson keresztül lehetne adómentes a minimálbér és ehhez a kormánynak nem kellene mást tennie, mint lemondani, „a haverok között szétszórt” pénzekről. 

Úgy fogalmazott, attól, hogy Orbán Viktor letagadja, még szegénység van Magyarországon és ez az „urizáló fideszes elit” mohóságának köszönhető. Szerinte a szegénység mértéke nem csupán az unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a felméréseiből látszik, hanem a mindennapokban is lehet tapasztalni.

Az MSZP-s országgyűlési képviselő azt mondta, a minimálbér 65 százalékát kapja kézhez a munkavállaló, a 35 százalékát elvonják. Hozzátette: a visegrádi országokban az elvonás aránya 10-20 százalék között van.    

Gúr Nándor közölte, míg 2010-ben a minimálbér után a munkaadókat és a munkavállalókat közösen terhelő elvonás 32 ezer forint volt, jövőre 73 ezer forint lesz. Elmondta, a garantált bérminimum esetén ez az összeg 40 ezer forint volt 2010-ben, jövőre 92 ezer forint lesz. (MTI)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2016. december 14. 20:26
Ezek direkt hülyék? A kétfarkúak szavazóira hajtanak, vagy mi?
GV0917
2016. december 14. 19:42
Gyúr a GÚR a Bur kalapra! Adómentes bér- alapra! Rálicitál szíre-szóra, Pedig fogalma sincs róla! Mint a kofa, folyton ágál.. Nem is tudi mé'k lábán áll. Folyton kérdi: mőre? mőre? Erre,árrá ?vágy előre? Inkább a portáját seperje, Ne a kutyát ingerelje! Mer' a kutya az nem szavaz, Szaros inad harapja az!
ptrfarkas43
2016. december 14. 19:24
Lehet a minimálbér adómentes, de csak ha megvan hozzá az adómorál. Tőlünk nyugatabbra az adócsalóknak a dutyiban van lehetőségük elmélkedni ezen megoldás célszerűségéről.
Palakon
2016. december 14. 15:23
Akkor megint jó idők jönnek a szocikkal. Baráti társaságomból, akikkel sielni megyek januárban, kizárólag én nem vagyok minimálbérre bejelentve. Tök jó lesz, hogy ezek után még ennyi adót sem fognak fizetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!