A Fekete-tengerbe zuhant egy Szíriába tartó orosz gép

2016. december 25. 10:00

Szocsi közelében a Fekete-tengerbe zuhant az orosz védelmi minisztérium egy gép, amelyen katonák, egy kórus tagjai és újságírók utaztak Szíriába, a legénységgel együtt 91-en.

2016. december 25. 10:00

Lezuhant vasárnap az orosz védelmi minisztérium katonákat, az Alekszandrov kórus tagjait, továbbá újságírókat Szocsiból Szíriába szállító repülőgépe. Az orosz védelmi minisztérium hivatalosan is megerősítette a szerencsétlenséget: a tárca közlése szerint a gép roncsait Szocsi térségében, a parttól másfél kilométernyire, 50-70 méteres mélységben találtak meg.

Az Interfax orosz hírügynökség a segélyhívó szolgálatokra hivatkozva azt közölte: Szocsitól 6-8 kilométerre olajfoltot találtak a Fekete-tengeren, amely valószínűleg a szerencsétlenségből származhat. Mentőhajókat irányítottak a helyszínre.

A Tu-154 típusú gépen 83 utas és 8 fős legénység tartózkodott. Az utasok között voltak katonák, újságírók, valamint az Alekszandrov kórus tagjai, akik a szíriai hejmimi orosz katonai támaszponton adtak volna újévi koncertet. A kilenc újságíró az állami Pervij Kanal és a Zvezda televízióknak dolgoztak, utóbbi meg is erősítette, hogy három munkatársa utazott a gépen.

Vlagyimir Putyin orosz elnököt tájékoztatták a történtekről, de egyelőre nincs szükség arra, hogy Putyin külön utasításokat adjon ki az ügyben – közölte Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter videokonferencián tárgyal a hadsereg vezetésével a kutatás és mentés megszervezéséről.

Az orosz Nyomozó Bizottság a repülésbiztonság megsértése, illetve arra való előkészület címén bűnvádi eljárást indított a gép lezuhanásának ügyében. A RIA-Novosztyi orosz hírügynökséget tájékoztató rendvédelmi vezető szerint a gép műszaki meghibásodása vagy a pilóta hibája okozhatta a szerencsétlenséget.

(Index)

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RollsRoyce
2016. december 26. 11:49
Soha nem fogjuk megtudni mit pakoltak be a gépbe a hangszereken kívül. Egy pillanat alatt eltűnt a képernyőről, pilótáknak idejük sem volt megszólalni. Mind a 3 turbina leállt ? Eggyel is le tudott volna szállni a vízre ráadásul 12OO méterre volt a parttól. A KURSK atom tengeralattjáró is hasonlóan végezte ott hibás új típusú torpedokat vittek, ergo ? Alekszandrovok R.i. P !!! Nyugodjatok Békében.....
Akitlosz
2016. december 26. 04:38
Az index nem magyar anyanyelvűeket is foglalkoztat? Mert ha ezt a cikket egy magyarul tudó írta, akkor mégsem tud magyarul, ami szégyen rá nézve.
cosmos
2016. december 26. 00:01
"orosz védelmi minisztérium egy gép" Ez mi akart lenni?
egysegelem
2016. december 25. 23:11
majdnem a teljes munkas paraszt voroshadsereg korus odaveszett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!