Advent a Budakeszi Vadasparkban: madáretetés és élő Betlehem

2016. november 24. 23:17

A Budakeszi Vadaspark adventi programja szombaton veszi kezdetét: szombaton, a Kövér Cinkék napján a téli madáretetés és a madárbarát kertek kerülnek a programok középpontjába, vasárnap pedig a hagyományok szerint ismét összeáll az állatokkal benépesített élő Betlehem.

2016. november 24. 23:17

A szombati program a mosómedvék és a rókák látványetetésével veszi kezdetét délelőtt, a madáretetésről szóló előadás után pedig a sakálok, illetve a kisragadozók látványetetése következik. Az előadáson a résztvevők a téli madáretetéssel kapcsolatos, leghasznosabb információkat tudhatják meg a szakértőktől. Az előadás azoknak a kerttulajdonosoknak is érdekes lehet, akik madárbarát kertté szeretnék alakítani saját zöldterületeiket. Faggyúból és magokból álló, úgynevezett madárkalácsot is készítenek, amelyet mindenki hazavihet majd.

Az első adventi vasárnapon pedig megnyílik újra a Budakeszi Vadaspark és a Kalandpark bejárata között az élő Betlehem. A kis Jézust, Máriát, Józsefet, valamint a három napkeleti bölcset, Gáspárt, Menyhértet és Boldizsárt  szobrok jelenítik meg, de az installáció minden hétvégén kiegészül a „Pici Tanyáról” átvezetett állatokkal is. Hétköznaponként a látogatók az állatok nélküli Betlehemet tekinthetik meg.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!