Élménynap tartós betegségben szenvedő gyermekeknek

2016. október 11. 15:06

Tartós kórházi kezelésre szoruló gyermekek kívánságait teljesítette a Ments Életet Alapítvány és a felajánlók.

2016. október 11. 15:06

Gyerekzsivajtól volt hangos a domonyvölgyi Lázár Lovasbirtok, amikor a beteg gyerekek átvehették az adományokat a Ments Életet Alapítvány és a felajánlók jóvoltából. Olyan eszközöket és játékokat kaptak a gyerekek, amelyek élhetőbbé teszik a kórházban töltött heteket, hónapokat.

A birtokon nem először tartanak élménynapot. Ilyenkor a szervezők színes programokkal, játékokkal, finomságokkal várják a gyermekeket és családjaikat. 

Kaspár Attila főtitkár elmondta: 6 évvel ezelőtt egy csapatnyi daganatos gyermekkel utaztak a Balatonhoz. „Féltünk, igen. Aztán találkoztunk, felszálltunk a hajóra, és beszélgetni kezdtünk. A szülők voltak a legmeglepőbbek, gyorsan kiderült, hogy sok esetben a gyerekek tartják a szülőkben a lelket, amikor ők már mindenről lemondtak, akkor mondják nekik: ne félj, anya, meg fogok gyógyulni.”

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!