Ingyenes koncerteken buzdítják NEM-szavazatra a nyugdíjasokat Pécsett

2016. október 02. 10:36

Öt ingyenes koncerten is szavazásra buzdítják a helyi nyugdíjasokat a fideszes politikusok a pécsi Kodály Központban. Ebből három koncert ma van, a népszavazás napján. A Zsolnay Örökségkezelő Központ szerint ez teljesen természetes.

2016. október 02. 10:36
Stumpf András

Bizonyára nem egyedi eset az országban, de a pécsi önkormányzat aztán tényleg nem bízza a véletlenre a mai népszavazás sikerességét. Ha az országos kampány a nemek mellett netán nem lenne elég, a város vezetői szükség esetén az általuk fenntartott kulturális intézményrendszert is a korteskedés szolgálatba állítják. Amint a Kúria eheti döntéséből kiderült, nem törvényellenes, ha közalkalmazottakat kampányoltatnak, a népszavazás napján mindenesetre három koncertet is ad a helyi zeneiskola és a Pannon Filharmonikusok egyik együttese, a Pécsi Szimfonietta: ingyenes koncerteket pécsi nyugdíjasoknak, amelyeken Páva Zsolt polgármester és Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő is köszöntheti a hallgatóságot. Nem csoda: értesüléseink szerint az ingyenes nyugdíjas koncertek nem a zenekarok vagy a művészeti vezetők, hanem a politika kezdeményezésére kerültek a koncertnaptárba. 

Mivel ezen a héten, 29-én már volt két ugyanilyen koncert, vélelmezhetjük: ezúttal sem marad majd el a kampányszöveg. Egy helyi olvasónk beszámolója szerint néhány napja Csizi a koncert végén az '50-es, '60-as évektől indított, a mostani nyugdíjas generáció érdemeit hangoztatta, az ő helytállásukat, országépítő munkájukat és bölcsességüket, majd rátért arra, hogy most, a népszavazásnál a kormány szintén az idősekre számít, az ő bölcsességükre és helytállásukra, hiszen az a szabadság, amit mostanra elértünk, odalesz, ha nem megfelelően alakul a népszavazás eredménye. 

A népszavazásnapi koncertekkel kapcsolatban megkerestük az illetékes Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-t, akik megerősítették azok tényét. A koncertek szervezése – ahogy minden évben, úgy idén is – szeptemberben indult, az önkormányzat bonyolította felhívások, az önkormányzat lapjában megjelenő hirdetés formájában – tudtuk meg, ahogy azt is, hogy ez már a hatodik év, amikor ingyenes  koncerteket adnak nyugdíjasoknak. „Természetes, hogy az önkormányzat, illetve a város parlamenti képviselői a koncertek előtt köszöntik a közönséget” - tudatták velünk, tehát nincs abban semmi rendkívüli, hogy most is minden alkalommal tartanak köszöntőt, s hogy ezek tartalmát a felszólalók határozzák meg.

Abban meg pláne nincs, hogy épp a népszavazási kampány véghajrájában van idén az öt koncert és ezek a politikusi „köszöntők”.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. október 03. 12:14
Üvöltve kell okádni ezektől.
Tüke66
2016. október 02. 16:41
Ez egy baromi nagy hazugság! Pécs polgármestere minden évben meghívja a város nyugdíjasait egy ilyen koncertre! PfejSumpf!
Gombóc XVI. Artúr
2016. október 02. 13:46
A polgármester úr nagyon félti a munkahelyét, úgyhogy meg kell mutatnia a központnak, hogy ő komolyan veszi a kampányt...
mitirki
2016. október 02. 12:18
Ez a páva egy gusztustalan alak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!