Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul az TAO pénzek titkosítása miatt

2016. október 24. 13:57

Az LMP szerint alaptörvény-ellenes, hogy a Fidesz törvénymódosítással tette végképp titkosíthatóvá a társasági adókedvezmény formájában osztogatott pénzeket. Szél Bernadett felidézte: a bíróság egy LMP által indított perben néhány hete kimondta, hogy az adókedvezmény is közpénznek számít.

2016. október 24. 13:57

Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul az TAO pénzek titkosítása miatt, és várja az ellenzéki pártok támogatását is az elegendő aláírás összegyűjtéséhez. Szél Bernadett, az LMP társelnöke hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy megküldte az ellenzéki pártoknak beadványát. Ez az Alkotmánybíróságon támadná meg azt a törvénymódosítást, amely végképp titkosítaná az adókedvezmény formájában osztogatott állami pénzeket.

Felidézték: a bíróság egy LMP által indított perben néhány hete kimondta, hogy az adókedvezmény is közpénznek számít, így azok összegeit is kötelező kiadnia a kormánynak. A Fidesz ezt követően olyan törvénymódosítást fogadott el, ami a jogi környezetet megváltoztatva tenné végképp titkosíthatóvá az adókedvezmény formájában osztogatott pénzeket.

A Fidesz a bírósági döntést követően régi szokásának megfelelően a törvény megváltoztatásával próbálta folytatni a titkolózást, de az LMP szerint ezt csak alaptörvény-ellenesen teheti meg, a párt ezért az Alkotmánybírósághoz fordul - közölte Szél Bernadett.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!