Budaházy tizenhárom évet kapott

2016. augusztus 30. 10:14

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék. A férfit a bíróság a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségéből is kizárta.

2016. augusztus 30. 10:14

Budaházy György egyik társa 12 év fegyházbüntetést kapott terrorcselekmény, lopás, lőfegyverrel visszaélés miatt, négyen 10 évet, egy további pedig 9 évet kapott. Ketten kaptak két év körüli felfüggesztett szabadságvesztést, a többiek pedig 5-7 év körüli letöltendő szabadságvesztést. Az ítélet kihirdetésére teljesen megtelt a Fővárosi Törvényszék díszterme, a hallgatóság az ítélethirdetés során többször felmorajlott, Budaházy megérkezésekor pedig tapsolt és az elsőrendű vádlott nevét skandálta.

A vád szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.

Összesen 483 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. szeptember 01. 00:02
Ez jelzésértékű, az átlag magyar álompolgárnak szól. Dolgozzá, adózzá, de a rendszert megkérdőjelezni ne merd. Rendszert, jogszabályokat, pályázatokat saját magukra írni, privatizálni, urambátyámozni, simicskázni, mészároslőrincezni, országot tönkretevő kiárúsító kakaóbiztos szdsz-es gazdasági miniszternek diplomataútlevelet adni, őt kormánygépen gazdasági delegációval utaztatni a a "nemzeti kormánnyal" Közpénzből, befolyásból csitrilliárdossá válni csak a politikusnak szabad. Apropó, a szemkilövető gyurcsány és a bandája el lett számoltatva? Tudniillik ezzel kampányolt és nyert a népnemzeti fidesz élén neaztnézzékamitmondokhanemamitcsinálok viktorral. Jó reggelt fidesz szavazók. Vagy további szép álmokat.
Mindjárt
2016. augusztus 31. 11:16
Mocskos gazemberek ezek a bírók. Semmi9ben se mások kádár vérbíróiól
Zsolt75
2016. augusztus 31. 06:58
Majdnem akkora kárt okoztak, mint a Fidesz-székház ablakait monitorokkal dobáló hahás terroristák.
rozsogátor
2016. augusztus 31. 02:16
13 év........... Magyarországon 2016-ban a szándékos emberölést is fele ennyivel "mérik".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!