Tóbiás: Szükség van valódi népszavazásra

2016. május 12. 13:19

Az MSZP pártelnöke szerint nehéz megmondani, miről is szól a kvótareferendum kérdése. Hozzátette: az MSZP már korábban világossá tette – folytatta –, hogy nem támogatja a kötelező betelepítési kvótát, és nemzeti érdeknek tartja az Országgyűlés szuverenitását, de szerinte a kérdés nem erről szól.

2016. május 12. 13:19

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a kvótareferendum kiírásáról szóló parlamenti döntés után még inkább szükség van „valódi népszavazásra”. Tóbiás József arra biztatja a választókat, hogy az állami földek eladásának tilalmára és az állami cégvezetők bérplafonjára mondjanak igent.

Tóbiás József csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, míg az MSZP által támogatott két kérdésben igen szavazatra buzdítanak, a kormány kvótareferendumával kapcsolatban azt javasolják, várjanak az Alkotmánybíróság döntésére. Hozzátette, nehéz megmondani, miről is szól a kérdés. Az MSZP már korábban világossá tette – folytatta –, hogy nem támogatja a kötelező betelepítési kvótát, és nemzeti érdeknek tartja az Országgyűlés szuverenitását. De ez a kérdés nem erről szól - jelentette ki. Véleménye szerint az MSZP-nek arra kell vállalkoznia, hogy elmagyarázza, mi áll a kérdés mögött.

Úgy értékelte, a kormányzati média igyekszik ellehetetleníteni az MSZP aláírásgyűjtését. A szocialisták azonban folytatják a gyűjtést, hogy az Országgyűlésnek kötelező legyen kiírnia az MSZP által támogatott két népszavazást – közölte. Hozzátette: a már meglévő százezer aláírás arra adott volna lehetőséget, hogy a két népszavazási kérdésről egy napon lehessen szavazni a kormány kvótareferendumával. Kérdésre válaszolva Tóbiás József elmondta, 250-260 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni, hogy mindenképpen meglegyen a szükséges számú 200 ezer. Ma ennek több mint hatvan százaléka megvan – közölte.

Az ellenzéki pártelnök beszámolt arról is, az MSZP támogatja a Belügyminisztérium által benyújtott terrorellenes törvénycsomagot, mivel azon szakmai változtatásokat tudtak elérni, így azt jogállami javaslatnak tartják. Jelezte, a Honvédelmi Minisztérium által készített, a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos alaptörvény-módosítást szakmailag megalapozatlannak tartják, azzal szerintük a kormány a hatalom túlterjeszkedését szeretné elérni. Közölte, az MSZP a módosítást nem támogatja, annak parlamenti szavazásában nem vesz részt.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2016. május 13. 07:39
"Hozzátette: az MSZP már korábban világossá tette – folytatta –, hogy nem támogatja a kötelező betelepítési kvótát, és nemzeti érdeknek tartja az Országgyűlés szuverenitását, de szerinte a kérdés nem erről szól. " Hogy nem vettük észre ezt a világosságot... 2015.09. http://nepszava.hu/cikk/1070860-tobias-kvota-szukseges-de-nem-jelent-tartos-megoldast/ "Tóbiás: kvóta szükséges, de nem jelent tartós megoldást"
mer-kell
2016. május 12. 21:37
tóbikám nyugodj már le! tünjetek már el a süllyesztóben. Unalmas a folytonos csacsogás
2357
2016. május 12. 17:37
Főleg arról szól, hogy a migrik legyenek eltüntetve ne ti. Mert ha sok lesz a migri ,őket is de főleg titeket fog utálni a magyar, Valakinek pusztulnia kell.
Kopasz
2016. május 12. 17:14
Szavazzunk: Akarja Ön,hogy Magyarországon minden kopasz kapjon egy szőrös puncitst? igen: nem :
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!