Közel hétmilliárd forintos hitelt kapott a Párisi udvart felújító arab üzletember

2016. május 04. 22:05

Közelíti a hétmilliárd forintot annak a hitelnek az összege, amelyet a Párisi udvart felújító arab befektetők kaptak az Eximbanktól – írja a Válasz.hu.

2016. május 04. 22:05

A külügyi tárca által felügyelt Eximbank 6,85 milliárd forintnyi „versenyképességet javító belföldi beruházási hitelt” nyújtott a Párisi udvart megszerző és luxushotellé, üzletközponttá alakító arab üzletembernek, a Párizs Property Kft.-t birtokló, a budapesti Műegyetemen végzett, emírségi illetőségű Majdi Ayeshnek – írja a Válasz.hu.

Ayesh mögött kezesként ott áll a Ferenciek terei projekt menedzsmentfeladatait ellátó Parisi Udvar Hotel Kft., melynek két tulajdonosa a palesztin származású – de Jordániából érkezett – Zuhair Awad és Sameer Hamdan. Ugyanők üzemeltetik a szomszédos Buddha-Bar luxusszállót a Klotild-palotában – és még tucatnyi egyéb hotelt.

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. május 05. 10:54
És az eximbank nem kormányparancsra cselekszik. Muhaha.....
liberálzöld.
2016. május 05. 09:38
Hét milliárd? Nem is sok. A Tarsoly Csabinak 150 milliárja volt eddig. Neki is adnék hetet. Évente.
VakzKommondor
2016. május 05. 09:36
http://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2016/05/05/oriasi_adokedvezmeny_nez_ki_tobbek_kozt_orban_vejenek/ Minden lehetőséget megragadnak hogy építsék az országot. Azt a részét amit mar elloptak. Es a mi pénzünkön
Berecskereki
2016. május 05. 09:00
Bódis András az írás szerzőjének mi a problémája? A hitelt felvevők nem most kezdték a magyarországi tevékenységüket az idegenforgalomban, ezen belül a szálloda szolgáltatáséban. Ennek során számos külföldi személyt hoztak Magyarországra, akik itt töltötték az idejüket, fogyasztottak és növelték a GDP értéket. Ez egyben a szolgáltatás exportjának is megfelel. Így az Exim-bank tevékenységéhez is kapcsolható. Feltelezhető, hogy a hitel mögött megfelelő biztosíték is rendelkezésre áll. Akkor mi a probléma? Azonos lenne Joav Blum ügyeivel? Vagy, ha ez jó, akkor a másik miért nem jó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!