A homofóbia ellen harcol London muszlim főpolgármestere

2016. május 19. 08:36

London új muszlim polgármestere kitűzette a szivárványzászlót a városháza előtti térre, a brit és az uniós zászló mellé. Sadiq Khan személyes ügyének érzi a homofóbia elleni küzdelmet.

2016. május 19. 08:36

Kedden ünnepelték a nemzetközi homofóbia- és transzfóbia-ellenes küzdelem napját mindazok, akiket az ilyesmi egyáltalán érdekel. London alig két hete megválasztott muszlim főpolgármestere mindenesetre egészen biztosan közéjük tartozik: Sadiq Khan jól láthatóan ki akart állni az ügy mellett, ezért kitűzette a szivárványzászlót a városháza előtt lobogó brit és uniós lobogó mellé – számolt be az esetről a Pink News cikke alapján a 444.hu.

Khan, mint írják, a szigetország leginkább melegbarát politikusaként ismert. Korábban nyilatkozott arról, hogy súlyos fenyegetéseket kapott szélsőséges iszlamistáktól, amiért muszlim létére 2013-ban szavazatával támogatta az azonos neműek házasságának intézményét.

A munkáspárti polgármester kiadott egy közleményt is, amiben azt írta: őt azért választották meg, hogy minden londoni polgármestere legyen, és azon fog dolgozni, hogy a város egy még toleránsabb, igazságosabb hely legyen. „Számomra ez személyes ügy, mert tudom milyen az, amikor az emberrel szemben gyűlölködnek, és ennek nincs helye a városunkban” – idézi a 444.hu London új első emberét.

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Seelöwe
2016. május 22. 07:32
Ismét eggyel szaporodott azon városok száma, ahova biztosan nem fogok elmenni...
Bell & Sebastian
2016. május 19. 20:14
- Vallása? - Buzulmán.
br-o
2016. május 19. 14:27
Klasszikust idézve: Van az a pénz...
konzervatív átlagpolgár
2016. május 19. 13:17
Mindenféle identitás kérdését zárójelbe téve két dolog gondolkodtatott el: 1. A városüzemeltetés, fejlesztés akkor hanyadrangú kérdés is? 2. Akik megválasztották azok egy leendő városvezetőnek szavaztak bizalmat, vagy tudták előre ezt az erős identitásérzékeny vonulatot is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!