Újra bemondják a vonatokat magyarul a csíkszeredai vasútállomáson

2016. március 30. 13:07

Több mint tíz hónap szünet után ismét bemondják magyarul a vonatok érkezését és indulását a csíkszeredai vasútállomáson, ahol az új, előre gyártott hanganyagok miatt szűnt meg a szolgáltatás 2015 májusában, amelyekből nem készült magyar változat. Egy illetékes szerint minden állomáson lesz magyar nyelvű tájékoztatás, „ahol erre szükség van”.

2016. március 30. 13:07

Több mint tíz hónap szünet után ismét bemondják magyarul a vonatok érkezését és indulását a csíkszeredai vasútállomáson – írja a Székelyföld.ma

„A programnak a román mellett van angol és francia nyelvű változata is, ezeket a nemzetközi vonatok indulása és érkezése esetén használják” – mondta el Cornel Roșu, a vasútállomás infrastruktúráért felelős vezetője.
 
A magyar nyelvű utastájékoztatás Csíkszeredában 2015 májusban bevezetett új utastájékoztató nyomán szűnt meg a magyar nyelvű hangosbemondás, mivel az előre elkészített hanganyagokból nem gyártottak magyar változatot.
 
Mint Cornel Roșu kifejtette: már múlt hónapban jelezték a Román Vasúttársaság (CFR) brassói területi igazgatóságának elküldött jelentésben, hogy a hargitai megyeszékhelyen szükség van magyar nyelvű utastájékoztatásra is, így hamarosan elkészülnek az előre rögzített bejátszások. Roşu elmondása szerint az értesítés nemcsak Csíkszeredában lesz kétnyelvű, hanem „az összes olyan állomáson, ahol erre szükség van” – írja a Krónika.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2016. március 30. 14:16
Pár éve szégyenszemre még a Keletiben is „Štúrovo”-t meg „Târgu Mureş”-t mondtak be. http://mno.hu/szo_szerint/a-bratyiszlavazas-1333423
Maddox
2016. március 30. 13:52
Ahol nincs szükség az ún. román szövegre, ott leveszik?
3M..
2016. március 30. 13:27
Ismerősen cseng a magyar szó, az ott álló falaknak. Így van ez rendjén. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!