Március 15. Kárpátalján: először ünnepelt együtt a két magyar szervezet

2016. március 15. 15:49

Fennállása óta először ünnepelt együtt a két meghatározó kárpátaljai magyar szervezet március 15-én, Beregszászon. Babják Zoltán polgármester a magyarok körében tapasztalható elvándorlás miatti aggodalmának adott hangot, ami gyengíti az érdekérvényesítő erőt, amikor épp szükség lenne az összefogásra.

2016. március 15. 15:49

Fennállása óta először ünnepelt együtt a két meghatározó kárpátaljai magyar szervezet, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) kedden Beregszászon, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulóját méltatva.

A város központjában álló Petőfi-szobornál tartott ünnepségen a több mint ezer fős közönséget köszöntő beszédében Babják Zoltán, Beregszász polgármestere örömét fejezte ki, hogy „az idei évben a magyar szervezetek és a történelmi egyházak közös megemlékezésen juttatják el március 15-e üzenetét a beregszásziakhoz”

Ugyanakkor aggodalmának adott hangot a kárpátaljai magyarság körében fokozódó elvándorlás miatt, ami, mint fogalmazott, súlyos sebet ejt a kárpátaljai magyar egység érdekében eddig kifejtett munkán, „gyengíti érdekérvényesítő képességünket”. Pedig most lenne legnagyobb szükség az összefogás, az együttműködés erejére – tette hozzá. Hangsúlyozta, hitet és erőt kell adni mindenkinek: hitet a közösség összetartó erejében, erőt a szülőföldön való maradáshoz, boldoguláshoz.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. március 16. 14:18
Helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!