Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Orbán: Nem volt fair Bulgáriával az EU

2016. január 29. 10:53

Orbán Viktor úgy gondolja az EU igazságtalan Bulgáriával szemben. Nem ismeri el eredményeit, nem akarja felvenni a schengeni övezetbe, és nem ismeri el, hogy a migrációs válságban a legjobban teljesítő ország volt a schengeni övezeten kívül.

2016. január 29. 10:53

Új helyzet állt elő az Európai Unióban, a népvándorlás, a migráció az első számú közbiztonsági kérdéssé vált – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Szófiában, miután bolgár kollégájával egyeztetett. A kormányfő Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján kiemelte: eddig gazdasági és kulturális kérdésként kezelték a migrációs válságot, de most már biztonsági kérdéssé vált, a mindennapok biztonságáról van szó, nő a terrorfenyegetettség, romlik a közbiztonság.

Nem fair, hogy Bulgáriával szemben kettős mércét alkalmaznak Európában, nem ismerik el az eredményeit, nem akarják felvenni a schengeni övezetbe, és nem ismerik el, hogy a migrációs válságban a legjobban teljesítő ország volt a schengeni övezeten kívül – közölte Orbán Viktor.

Hozzátette: ha Európa hű akar lenni önmagához, fel kell ajánlania Bulgáriának a tagságot a schengeni övezetben, az más kérdés, hogy „a felajánlott tagságot egy éppen haldokló intézményben egy ország elfogad-e”.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. január 29. 13:48
Romániát és Bulgáriát egyszerre lehetne felvenni a schengeni övezetbe, mindkettő nagyjából azonosan készült fel a normál működésre. Most azonban erről szó sincsen, amíg ez a migránsáradat tart, addig az Unió nem akar bevenni még két hosszú tengerparttal rendelkező országot. Ráadásul, így Görögország valamennyire izolált, hiszen az egyetlen schengeni tag arrafelé. (Arról nem is beszélve, hogy a román-magyar határra is húzhatnánk fel a kerítést.)
Happy Monk
2016. január 29. 13:31
"A muszlim bulgárok jobbak?" Miféle "muszlim bulgárok?" (bolgárok t'án) Na, tehát: Nem bolgárok, cigányok. A cigányok mindenhol a hatalom söpredéke voltak. Átvették a nyelvet, elvégezték a piszkos munkát. A törökök 140 éve hagyták el BG-t. Ittmaradtak.
gudmen
2016. január 29. 13:08
" Titkolta a kormány, hogy igaz az ezermilliárdos áfacsalás A Földművelésügyi Minisztérium kutatóintézete írt egy tanulmányt, melyben alaposan körbejárták a kiterjedt áfacsalásokat az élelmiszer-ágazatban, de a tárca megtiltotta a publikálását. Letiltotta a Földművelésügyi Minisztérium azt a 2014 júniusára elkészült kormányzati jelentést, melynek becslése szerint 2012-ben elérhették az 1200 milliárd forintot a magyar élelmiszer-gazdaság szereplői által eltitkolt jövedelmek, ipari méreteket ölt az ágazatban az áfacsalás, valamint a fekete- és szürkefoglalkoztatás" http://hvg.hu/gazdasag/20160129_Letiltott_afacsalas_tanulmany_miniszteriu
pollip
2016. január 29. 13:05
Brüsszel mikor fair?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!