Balog: Régen is mi vittük a wc-papírt az iskolákba

2016. január 29. 13:24

Balog Zoltán miniszter szerint tényleg túlterheltek a diákok: közoktatási kerekasztalt hívna össze a problémák megoldására. Az igazgatói kártyával pedig az iskolák mindennapi bürokratikus terheit csökkentenék.

2016. január 29. 13:24

Balog Zoltán emberi erőforrásokért, így oktatásért is felelő miniszter szerint tényleg túlterheltek a diákok, ezen pedig változtatni kell. Viszont úgy gondolja, hogy „ha versenyképesek akarunk lenni, többet kell dolgozni mindenkinek, nem csak a tanároknak”: azaz a diákoknak többet kell tanulni, megtalálva a megfelelő arányt.

Az intézményfenntartásban Balog szerint több autonómiát kell adni, ezért vezetik majd be az igazgatói kártyát. Ezzel lehet majd felelősen gazdálkodni. Pachmann Péter műsorvezető arról kérdezte, mikor jön el az az idő, hogy nem a szülőknek kell bevinni a wc-papírt és a krétát. Balog ezzel kapcsolatban elmondta: ő emlékszik rá, hogy gyerekkorában is nekik kellett bevinni a wc-papírt az iskolába.

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2016. január 29. 22:21
persze, mert amekkora buta fasz volt, folyton összeszarta magát. Egyébként a focisták is viszik a wc papírt az új stadionokba? Vagy nekik jut? ugye jut, mondd ó, hogy jut! A kórházakba ne vigyél wc papírt te álkeresztény fasz, mert már wc sincs.
katus
2016. január 29. 22:19
Most zsarolni vagy békülni akar közoktatás-ügyben a kormányzat? Miközben Balog Zoltán elismerte, hogy "túltolták egy kicsit a biciklit", és békülékenyebb hangot ütött meg, egy makói iskolából arról számoltak be, hogy a Klik névsort igyekszik készíteni azokról a pedagógusokról, akik csatlakoztak a miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozó tanáraink leveléhez. Úgy tűnik, "két oldalról" próbálják felszámolni a robbanásveszélyes állapotot: egyeseknek ígérnek, másokat fenyegetnek - "régi jó bolsevik módszer", ahogy mondani szokták, az utóbbi esetében állítólag az igazgatókat akarják spiclivé tenni. Ha ez a hír igaz - és hát valljuk be, láttunk egy s mást az elmúlt években, így nem sok kétségünk lehet felőle - a Klik sokadjára bizonyíthatja be, hogy teljességében méltatlan Klebelsberg Kunó nevének viselésére. Amellett, hogy az intézmény tulajdonképpen teljesen alkalmatlan a feladatára, gombnyomásra szolgál ki akár olyan felső politikai elvárásokat is, amely inkább az intézmények és a tanárok sakkban tartásával, mint az áldatlan állapotok felszámolásával kíván gyorsan pontot tenni az ügy végére... http://mno.hu/oktatas_es_neveles/listat-ker-a-klik-a-peticiot-alairo-tanarokrol-1325859
gudmen
2016. január 29. 22:09
nézem a TV-t..aszongya lázár ratus janos..az unio 450 milliárdos energiahatékonysági vissza nem téritendö támogatásárol: kormányzati épületekre kell költeni, nem a lakosságiakra...mert nem jo az ha a lakosság ingyen pénzt kap...szakpolitikailag nem néznék sokan jo szemmel" miivaaaaan te szarházi???? csak az jo, ha Te 700 millionyi "ingyen pénzböl" földet veszel magadnak...80 millio "ingyen pénzböl" a gyerekednek budai kuriát... ezek mekkora patkányok....soha nem szavaztam szocikra...nem is fogok..de ha nem jobbik vagy az lmp jut körmányközelbe...kimegyek tüntetni a szocikért..nem gondoltam volna de visszasirom öket... ez a fidesz csak egy rossz álom...fel fogok ébredni..
alabanda
2016. január 29. 21:29
"többet kell dolgozni mindenkinek" Nem inkább hatékonyabban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!