Piacfelügyeleti eljárást kér az Együtt Telekom-ügyben

2015. december 18. 15:24

Csütörtökön a tőzsdén körülbelül 3 százalékot esett a Telekom részvény árfolyama, miután a kormány a létező szerződések felmondására utasította a minisztériumokat. A kormány később enyhítette korábbi nyilatkozatát. Az Együtt szerint ez lehetőséget adott arra, hogy hamis információkkal manipulálják a befektetőket.

2015. december 18. 15:24

Az Együtt azt kéri, hogy a Magyar Nemzeti Bank indítson piacfelügyeleti eljárást és vizsgálja ki, történt-e bennfentes kereskedés a Magyar Telekom részvényeivel. Pápa Levente, az ellenzéki párt alelnöke pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy azért kérik a jegybank vizsgálatát, mert csütörtökön a tőzsdén körülbelül 3 százalékot esett a Telekom részvény árfolyama, miután a kormány a létező szerződések felmondására utasította a minisztériumokat. Később módosították a bejelentést azzal, hogy a szerződésbontás kizárólag a mobilnet előfizetésekre vonatkozik – tette hozzá.

Az Együtt szerint 80 percen belül más tartalmú információk kerültek nyilvánosságra, s ez lehetőséget adott arra, hogy hamis információkkal manipulálják a befektetőket. Pápa Levente az eljárásban annak tisztázását kéri, hogy kik, mikor, milyen összegben kereskedtek a távközlési cég papírjaival.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodolidi
2015. december 18. 16:08
Te nagyon hülye.A közlönybe olvastad?Ha nem,akkor lehet,hogy Te találtad ki.A kormány a mobilnet előfizetést szünteti meg,mert működik az állami szolgáltató.Ez várható volt,hogy inkább saját magától veszi,mint mástól.
Egy Ákos rajongó
2015. december 18. 15:27
A nem kormányzati előfizetők számára is hozni kellene egy törvényt, hogy hűségidő alatt rendkívüli felmondással élhessen minden olyan előfizető, amely közjegyző előtt lenyilatkozza, hogy az érintett művész vagy sportoló rajongójának tartja magát. Természetesen ebben az esetben semmilyen anyagi követelése nem lehet a szolgáltatónak az ügyfele felé. Ez lenne az igazi csapás a Telekomra. Azért indokolt egy ilyen törvény, mert egy olyan multi mint a Telekom nem a művészet szeretete miatt szerződtet egy olyan zenészt mint Ákos. Ahogy sportolókat és sportklubokat is a rajongóik miatt támogatnak. Röviden: A Telekom azért szerződött Ákossal, mert Ákos-rajongóknál ez reklámértéket jelent. Sok Ákos rajongó azért választotta a Telekomot mobilszolgáltatójának, mert "Ákos is ott van". Amennyiben a Telekom egyoldalúan bontja fel szerződését Ákosnak, a legrosszabb germán-Habsburg cenzúra éveit felidézve, akkor lehetővé kell tenni minden Ákos rajongónak, hogy hasonló egyoldalú szerződésbontással élhessenek a Telekom felé. A hűségszerződés egyoldalú felmondásának mindennemű következményét pedig törvény erejénél fogva a szolgáltató tűrni köteles.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!