Megszólalt a Szent Imre kórház egyik felmondott aneszteziológusa

2015. december 08. 00:37

Nemrég meglehetős figyelmet keltett az a hír, mely szerint a Szent Imre kórház 8 altatóorvosa közül 6 egyszerre mondott fel, jelentősen megnehezítve ezzel az ellátást. Ebben a videóban egyikük döntésének okairól nyilatkozik a Tények műsorában.

2015. december 08. 00:37

Csurgai Annamária több okot is említ ebben a riportban, amiért így döntött. 

Egyrészt elfogytak a szakképzett és ügyes nővérek az osztályról, emiatt egyre nehezebbé vált az ő munkájuk és az orvosoké is, a másik ok pedig az, hogy az orvosok is elfogytak.
 
Azt mondta: a napi munkájuk mellett hetente többször is ügyeletet vállaltak. Gyakori volt, hogy 24 órán keresztül folyamatosan dolgoztak. Az orvosok és az ápolók is túlterheltté váltak. Azt mondta, hogy 2 éve nem emelték a fizetését, a napi munkájáért bruttó 509 ezer forintot kapott, ami nettó 325 ezer forint. Ehhez jött még az ügyeletért kapott pénz. Nem volt ritka, hogy heti 6 éjszakát nem aludt otthon.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2016. február 13. 22:52
Na, már éppen hiányoltam a mandiról ezt az izét. Most már jöhetne a többszázezren nem kaptak fizetést (elsejéig).............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!