Gönyűi kikötőfejlesztés: jogszerűtlenül zárták ki a Közgépet

2015. december 10. 15:36

Nem szolgáltatott hamis adatot, így jogszerűtlen volt a Közép kizárása a gönyűi kikötőfejlesztési tenderéből – döntött elsőfokon a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Az ügy jelentősége túlmutat ezen a tenderen, ugyanis a hamis adatközlés a közbeszerzési eljárásokból való 3 éves kizárással jár, így nem mindegy a Közgép számára, mi lesz a jogerős döntés a kérdésben.

2015. december 10. 15:36

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elsőfokú ítélete szerint a gönyűi kikötőfejlesztési tenderben a Közgép Zrt. nem szolgáltatott hamis adatot, így ajánlata érvényes, a kizárása az eljárásból jogszerűtlen volt. A bíróság ezzel részben megváltoztatta a Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi határozatát.

A csütörtökön kihirdetett ítélet azért fontos a Közgépnek, mert a hamis adatközlés a közbeszerzési eljárásokból való 3 éves kizárással jár. Az ítélet ellen 15 napon belül lehet fellebbezni a Fővárosi Törvényszéknél.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. december 10. 21:32
Mennyire ocsmány már ez a maffiaállami ténykedés. A közgép léte eleve elkeserítő, nade a kizárása még undorítóbb.
Gullwing
2015. december 10. 16:09
Akkor most hogy is van ez, a nem az igen, s az igen az nem?
Szúnyog
2015. december 10. 16:01
Gusztustalanul, röhejes érvekkel történt a kizárás, amiképp gusztustalan, teljes mértékben Mészárosra méretezett volt a kiírás is.
madarasi.abel
2015. december 10. 15:56
pedig de jó lett volna eltiltani a Közgépet 3 évre minden közbeszerzéstől... így viszont megint jöhet az olcsó ajánlataival. Szerencsére azokkal sem fog nyerni, az új közbeszerzési törvénynek is hála.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!