Szerbia a hadsereggel is útját állná a migránsok visszatoloncolásának

2015. szeptember 14. 23:58

Nem fogadja vissza Szerbia azokat a menekülteket, akik bejutottak Magyarországra, azonban a magyarok ki akarnák őket toloncolni az országból – jelentette ki Aleksandar Vulin, a szerb szociálisügyi miniszter. Hozzátette: Szerbia akár a hadsereggel is útját állná annak, hogy Magyarország visszatoloncolja a területére az illegális határátlépőket.

2015. szeptember 14. 23:58

Azok a migránsok, akik nem jutnak át a magyar határon, és az úgynevezett senki földjén maradnak, visszatérhetnek Szerbiába, és elmehetnek bármelyik befogadóközpontba, ám azokat, akik átmennek a határon, és visszaküldik őket, nem fogadja vissza Szerbia, értük nem felel – jelentette ki a szerb szociálisügyi miniszter hétfőn. 

Aleksandar Vulin azt mondta, akiket Magyarországon regisztrálnak, és azt követően küldenek vissza Szerbiába, már nem tartoznak Szerbia felelőssége alá. 

„Mi senkit nem fogunk erőszakkal az országban tartani, és nem engedjük meg, hogy bármelyik ország erőszakkal, a megfelelő törvényes előírások és a toloncegyezmény betartása nélkül bárkit is az ország területére visszaküldjön” – fogalmazott Aleksandar Vulin. 

Hozzátette, hogy a visszatoloncolni kívánt migránsok Magyarország területén vannak, a szerb kormány pedig azt várja a szomszédos országtól, hogy illő módon viszonyuljon hozzájuk. Szerbia akár a hadsereggel is útját állná annak, hogy Magyarország visszatoloncolja a területére a migránsokat – mondta Vulin az M1 tudósítása szerint. Azt is tervezi a szerb kormány, hogy ideiglenes táborokat hoz létre a magyar határnál.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neven
2015. szeptember 15. 12:49
De azért Szerbia képes volt több tízezer migránst 1-2 nap alatt átengedni a területén, sőt a rendőre segítették is őket mutatva az utat a zöldhatár felé!!!!! Ja és közben Szerbiában bírálták a magyar döntéseket és viselkedést, magukat persze jó színben mutogatták a világsajtó felé!!!! Szerbia képmutató és álszent!!
lvjtn
2015. szeptember 15. 10:47
ezért volt kár szét*szni a magyar honvédséget. ötödik cikkely ide vagy oda, a nato-ra nem számíthatunk, az eu-t inkább ne is említsük. lassan ideje lenne ráébredni, hogy vagy van legalább a környező országok ellen ütőképes erőnk, vagy felejtsük el ezt a "nemzeti szuverenitás" délibábot.... az már a múltkor sem segített, h dúdolgatjuk a "megállj, megállj kutya szerbiát"
illiberator
2015. szeptember 15. 10:13
Hogyan állná útját? Ne feledjük, a kerítés túloldalán legalább 10 m SZÉLES SÁV az még Magyarország!!! Ide, azaz a kerítésen túlra, bármikor át lehet rakni a kiutasítottakat. Nekik pedig 170 km hosszú (kerítésen túli) sáv áll rendelkezésükre, h szabadon Szerbia területére lépjenek. NO, EZT PRÓBÁLJA MEGAKADÁLYOZNI A SZERB HADSEREG! :) :) :)
Gregorius
2015. szeptember 15. 10:12
Már tegnap este volt erről egy "gyorshír", éreztem, hogy a szerbekkel nem ússzuk meg olyan könnyen a dolgot. Akkor úgy emlékszem arra hivatkoztak, hogy az első uniós tagállam, amit a migránsok érintettek az Görögország volt, küldjük oda őket. Ráadásul az elég lassan mozduló ENSZ úgy tudom, hogy nem ismeri el "biztonságos államnak" Szerbiát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!