The Times: Súlyos hiba a migránsok befogadása

2015. szeptember 10. 12:57

Súlyos hibának nevezi a The Times szemleírója az Európába érkező menekültek befogadását. Melanie Phillips szerint ha a „liberális uralkodó osztály” nácinak bélyegez mindenkit, aki kultúráját akarja megvédeni, azzal az embereket az igazi rasszisták és fasiszták karjaiba hajtja.

2015. szeptember 10. 12:57

Súlyos hibának nevezi a The Times szemleírója az Európába érkező menekültek befogadását. Melanie Phillips a tekintélyes konzervatív brit napilap csütörtöki kiadásának véleményrovatában közölt cikkében azt írta: Orbán Viktor miniszterelnököt már „nácinak” is bélyegezték a menekültek befogadásával kapcsolatos álláspontja miatt, ám éppen az ilyen megbélyegzésekkel lehet elérni, hogy Európában a fasizmus realitássá váljék.

Ha ugyanis a „liberális uralkodó osztály” nácinak bélyegez mindenkit, aki kultúráját akarja megvédeni, azzal az embereket az igazi rasszisták és fasiszták karjaiba hajtja. 
 
Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője ki fogja aknázni a jelenlegi folyamatok táplálta dühöt, csakúgy, mint Magyarországon „az ultranacionalista Jobbik”, Görögországban az Arany Hajnal, vagy Belgiumban a Vlaams Belang – olvasható a The Times kommentárjában.
 
A szemleíró szerint a válság mibenlétének megjelölése is hibás. Nem humanitárius menekültválságról, hanem politikai migránsválságról van szó, hatalmas, példátlan méretű népvándorlásról a fejlődő térségből a fejlett világ felé, amely elöntéssel fenyegeti Európát. A szerző úgy véli: a migránsok többsége nem felel meg a menekültek jogállását meghatározó 1951-es konvenciónak sem, mivel zömük nem az életét féltve menekül.
 
Melanie Phillips ugyanakkor érthetőnek nevezi, hogy a migránsok ott akarják hagyni hazájukat, mivel tudják, hogy ott nincs jövőjük. Az arab és a szélesebb muszlim világ káosz, háború és terror közepette esik éppen darabjaira, a Nyugat által exportált nemzetállami modellt törzsi háborúskodás söpri el; egy haldokló kultúra fordult gyilkos módon saját maga ellen, miközben egyidejűleg a világot is meg akarja hódítani - fogalmaz csütörtöki cikkében a The Times szemleírója.
 
Ebben a helyzetben „látványos tévedés” az az álláspont, hogy Nagy-Britanniának és Európának „erkölcsi kötelezettsége” befogadni a konfliktustól érintett százezreket. 
  
„Először is miért a mi felelősségünk ez, amikor az Öböl menti (arab) országok egyetlen menekült befogadását sem vállalták. (...) A jelenlegi migráció nem tekinthető-e elsődlegesen az arab és a muszlim világ felelősségének?” – teszi fel a kérdést a The Times szemleírója.
 
Hozzáteszi: néhány kelet-európai ország kivételével Európa keresztény országai nem törődnek az iszlám terror elől menekülő keresztényekkel, miközben megnyitják határaikat több százezer muszlim előtt.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. szeptember 10. 16:52
" ha a „liberális uralkodó osztály” nácinak bélyegez mindenkit, aki kultúráját akarja megvédeni, azzal az embereket az igazi rasszisták és fasiszták karjaiba hajtja." Rajottetek vegre baszom? Tiz eve sehol nem voltak meg a szeljobb partok, 2-3% korul vegetaltak. Amiota a fenti strategia megy, azota a liberalisek laknak 1% kornyeken, a szelsojobbos partok pedig ugy 20-30%...
kenwood
2015. szeptember 10. 16:05
A liberàlis uralkodóosztàly kèszíti màr a repülöket a menekülèshez szerintem.
formaegy
2015. szeptember 10. 14:04
Ezt a cikket az Eu áruló Merkel és bandája pofájába kell dugni! (a pofája itt gyenge kifejezés) "„Először is miért a mi felelősségünk ez, amikor az Öböl menti (arab) országok egyetlen menekült befogadását sem vállalták. (...) A jelenlegi migráció nem tekinthető-e elsődlegesen az arab és a muszlim világ felelősségének?” – teszi fel a kérdést a The Times szemleírója." Remélem eljutunk rövid időn belül addig, hogy az országok követelni fogják ennek a bandának a menesztését! Nem ártana olyan ítéletet hozni ezen felül, hogy bűnhődjenek megfelelő módon Európa aljas elárulásáért! Jó lenne vizsgálatot indítani, hogy ez a Merkel féle banda miért, "mennyiért" képes ilyen árulásra, amikor Európának semmi köze az ott kialakult mocsok miatt!!! Merkelék, Szaud.,Izrael,Usa milyen szerepet játszanak, milyen háttér egyezmények születhettek ezért az Európát tönkretevő folyamatért! Miért olyan nagy a pofája Mereklnek a befogadás mellett, amikor Izrael, Szaud, Usa, akiknek mocska az egész, erősítik határaikat?! Az országoknak lepni kell a Merkel féle banda ellen amíg nem késő!
toyoda
2015. szeptember 10. 13:41
Engem már nem érdekel h. ki győz (jöhet a jobbik) csak ezt az "uralkodó liberális osztályt" tüntesse el a föld mélyére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!