Vezető- és immunhiányos Európa

2015. szeptember 09. 18:45

Az elmúlt pár napot elnézve, Magyarországot sokan tolnák be a bűnbak szerepbe. Édes bosszút lehet most állni a 2010 óta tartó ugribugriért.

2015. szeptember 09. 18:45
Original Spíler

„Európa immunhiányos és értékválságban szenved, miközben a baloldal a bevándorlásüggyel akar új szavazókat gyártani. Kanyarban sincsenek karizmatikus európai vezetők, az EU vezetetlen. Schengen haldoklik, a magyarokat tennék bűnbaknak, az USA pedig a páholyból sasolja a cirkuszt. De legalább pislákol a visegrádi együttműködés parazsa. (...)

R.I.P. Schengen. Ami az uniós következményeket illeti, három nap alatt közhellyé vált, aminek kimondása két hete még elképzelhetetlen volt: összeomlóban van a schengeni rendszer, így ezzel a szabad mozgás a határokon, az EU egyik gyakorlati szimbóluma. Görögország például számolatlanul teszi partra a bevándorlókat, azokat nem regisztrálja, és nem tartja fel. Gyakorlatilag ugyanígy jár el Olaszország is. Franciaország és Ausztria lezárta határait, az osztrákok többször ellenőrzéseket végeznek a magyar határon. És miközben a legtöbben már a schengeni összeomlásra készülnek, megkezdődött a bűnbakkeresés is.

Budapest a bűnbak. Az elmúlt pár napot elnézve, Magyarországot sokan tolnák be a bűnbak szerepbe. Édes bosszút lehet most állni a 2010 óta tartó ugribugriért. Ha valaki netán belenézett a CNN hírfolyamába, vagy a nyugat-európai tudósításokba, azt hihette, hogy az Ausztriában átérő bevándorlók épp, hogy megmenekültek a magyar hatóságok gyilkos bozótvágó kései elől. A nagybecsű hírtévének még a török partoknál megtalált szír kisfiút is sikerült belefonnia a Bicskéről sugárzott tudósításába. Az EU Mogherini nevű külügyi senkije még fel is hívta az álszentkirály osztrák kancellárt, hogy megköszönje az emberi gesztust, a »határnyitást«. Eközben Bécsben »most már biztonságban vagy« cetlivel köszöntötték a Magyarország felől érkező migránsvonatokat. Tényleg kinyílik a bicska, gyerekek.

Magyarország satuba került. Hiszen ha megvédi a határokat és kerítést épít, akkor egy utolsó aljas diktatúra. Ha viszont továbbengedi az embertömeget, akkor nem tartja be az az uniós jogot. Tehát egy utolsó aljas diktatúra. Ha Orbán menekülttáborba küldi a bevándorlókat, akkor utolsó egy aljas zsarnok. Ha nem teszi, és nem ad nekik ellátást, akkor egy szívtelen, utolsó aljas zsarnok.

Újra él a visegrádi együttműködés. Van azért jó hír is. Például az, hogy az évtizedes alibizés, vagy pitináner viták helyett mintha most működget a visegrádi együttműködés. Külön növeli az erejét, hogy balos és jobbos kormányfők egyaránt nyomulnak benne. Úgy látszik, nem csak a magyar vezetésnek van tele a töke a közép-európai sajátosságokat magasan letojó nyugat-európai hozzáállással.

A történelem meg még egyszer köszöni szépen, de folytatódik. Majd kiderül, hogy velünk vagy nélkülünk.”

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. szeptember 10. 05:20
"nem csak a magyar vezetésnek van tele a töke a közép-európai sajátosságokat magasan letojó nyugat-európai hozzáállással" Jaja, itt Közép-Európában azért szerencsére páran tudják még mi is az a megszállás..
Balango
2015. szeptember 09. 21:58
"Nem számít hogy az emberek mit gondolnak a háborúról - mondta a bíró. Az a háborúnak mindegy. Akárha azt kérdeznénk tőlük hogy mi a véleményük a kőről. Háború mindig volt. Ember se volt még de a háború már akkor itt várta a Földön. A legfőbb mesterség a legfőbb mesterét. Mindig így volt és mindig is így leszen. Csakis így és sose másképp. (Cormack McCarthy: Véres délkörök)
nimfak
2015. szeptember 09. 21:50
Mar csak a kommentelokben bizhatunk, azok tobbnyire a valasztopolgarok.
Fakutya Vigyora
2015. szeptember 09. 21:42
"Magyarország satuba került. Hiszen ha megvédi a határokat és kerítést épít, akkor egy utolsó aljas diktatúra. Ha viszont továbbengedi az embertömeget, akkor nem tartja be az az uniós jogot." Ugyanolyan talmudi, mint az Usába vizumot nem kapő, de meg nem nevezett és meg nem indokolt hivatalnokok lebegtetése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!