Szakítópróba

2015. szeptember 23. 17:30

Európa-szintű a nyilatkozatháború, külügyérek nagykövetekkel kiabálnak, mindenki üzenget mindenkinek, mondva a saját vélt igazát.

2015. szeptember 23. 17:30
Keszei L. András

Ami az egyik oldalról elfogadhatatlan, szükségtelen és barbár, az a másikról elkerülhetetlen, igazolható és jogos önvédelem. Míg Ferenc pápa arra hív fel mindenkit, hogy kérjenek megbocsátást Istentől azok számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a védelmet keresők előtt, addig a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház feje szerint a beáramló muszlim tömegek kihasználják a keresztény értékekre épülő európai mentalitást, s még tíz év, és az európaiak nem találnak maguknak helyet a saját országaikban. Míg a röszkei attak után az ENSZ-főtitkár úgy nyilatkozott, sokkolta, ahogy a menekültekkel bántak és együttérzésre szólított fel, addig a bajor miniszterelnök azt feszegette, mi lenne, ha Magyarország nem biztosítaná az unió külső határait. És nincs egyetértés afelől sem, mi érte el Európát, s mi jöhet még: szerencsétlen földönfutó, háborúk kergette vándorok kérnek bebocsátást az irgalmasság jegyében, vagy új honfoglalás kezdetének tanúi vagyunk, amit tovább görget a globális ökológiai katasztrófa feltámadó szele.

Az egyik oldalon az emberség parancsa, a másikon a rációé és a félelemé; hogy bármit is látunk, nehogy a saját jövőnk tükröződjön benne.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2015. szeptember 24. 08:40
Az internacionalista Pajtás újság rajvezetőjét hallottuk. Előre!
Brigadéros
2015. szeptember 23. 20:25
A képlet ennél világosabb: az egyik oldalon azok, akik nem akarják eltékozolni apáik örökségét, mert gondolnak az unokáikra is, a másik oldalon pedig akik önfeledten odadobnák értékeinket, javainkat, kultúránkat, azaz a hazaárulók.
Vadjoe
2015. szeptember 23. 18:11
vörös szar
Peter8811
2015. szeptember 23. 17:49
Kisalföld szar. Nagy alföld a jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!